پرش لینک ها

بورس سهام وال استریت

بورس سهام وال استریت یا آمریکا، اولین و قدرتمندترین بازار بورس سهام و اوراق بهادار دنیا در خیابان وال استریت، محله منهتن شهر نیویورک، در ایالات متحده آمریکا قرار داره. در اصل اون چیزی که امروزه همه به اسم بازار بورس یا بازار سهام میشناسیم ریشه در ۲۳۰ سال قبل و شکل گیری بازار وال استریت داره. 

در این مقاله می خوایم یادبگیریم که اصلا بازارهای سهام و بورس اوراق بهادار در دنیا چطوری و از کجا شروع به کار کردن و چی شد که ما امروز با ترید و خرید و فروش سهم شرکت ها و در مرحله دیگه، بازارهای مالی معاملات فیوچرز و آپشن و دارایی ها یا همون کامودیتی ها مواجه هستیم و میتونیم در اون ها معامله و سود بکنیم.

برای اینکه در تریدها و گرفتن پوزیشن هامون موفقیت بیشتری کسب کنیم و از بزرگترین بازارهای مالی دنیا مثل بورس سهام وال استریت کسب سود بیشتری بکنیم، دونستن سابقه و نحوه پیشرفت بورس سهام و اوراق بهادار در دنیا میتونه اولین قدم موثری باشه که در این راه برمیداریم.

سال ۱۷۹۲ میلادی یعنی سال ۱۱۷۱ شمسی، ۲۳۰ سال قبل! زمانی بود که برای اولین بار ۲۴ واسطه سهام با هدف شکوفایی و رونق بازار اوراق بهادار قرارداد متمرکز ساختن معاملات رو تنظیم کردن و تمرکز اولیه اون هم بر اوراق قرضه دولتی بود؛

بورس سهام وال استریت

 اولین پیامد یا دستاورد این قرارداد که در زیر یک درخت چنار در وال استریت نیویورک نوشته شده بود و منجر به شکل گیری بزرگترین بورس سهام و اوراق بهادار دنیا شد، حذف دلال‌های توتون و تنباکو و گندم و سایر محصولات بوده.

با گذشتن زمانی حدود ۲۵ ساله این بازار رشد پیدا کرد و تبدیل شد به سازمان رسمی بورس و سهام نیویورک و به تدریج هم بین اوراق قرضه دولتی و سهام بانکی برای بانک ها گسترش یافت. پیشرفت تکنولوژی های همیشه به رشد اقتصاد هم کمک بسیار زیادی کرده و این بازار هم مثل تمامی حوزه های اقتصادی دیگه از پیشرفت تکنولوژی که البته در اون زمان گسترش ارتباطات تلگرافی و صدور مجوز خرید و فروش از این طریق تعریف میشده بسیار بهره برده. استفاده آسان از این فناوری انجام معاملات رو برای معامله گران خیلی ساده تر کرد و در نتیجه برای انجام معاملات تجاری بیشتر استفاده شد.

بورس سهام وال استریت

همیشه اتفاقات مربوط به جنگ و ناامنی موجب تحریک بازارهای مالی میشه، بورس سهام وال استریت هم از این اتفاق مستثنی نیست و میبینیم که جنگ های داخلی آمریکا باعث چند بار جابه جا شدن این تالار بورس شدن؛ تا اینکه در نهایت در ۱۸۶۵ در مکان فعلی خوش مستقر شد.

سال ۱۸۷۸ میلادی زمانی بود که سرمایه گذارها و دلال ها تونستن از طریق تلفن با هم در تماس باشن و این امکان باعث شد تا معاملات تجاری و در اصل ترید ها سرعت بیشتری بگیرن. تعداد اعضای بازار سرمایه در اون زمان به ۱۰۶۰ نفر رسید. جنگ جهانی اول اتفاقی بود که بازار رو دچار نوسانات زیادی کرد و در ماه اکتبر سال ۱۹۲۹ میلادی قیمت سهام تا ۸۹ درصد هم افت رو تجربه کرد.

اقدامات اساسی که دولت ایالات متحده آمریکا انجام داد تا روند با ثبات تر و محکم تری رو برای بورس سهام وال استریت ایجاد بکنه، شامل نظیم مقررات سختگیرانه و نام نویسی NYSE در اوراق بهادار ایالات متحده و کمیسیون ارز می شد.

بورس سهام وال استریت

 این اقدامات تا حدود ۶۰ سال شرایط را برای فعالان این بازار فراهم کرده بود تا اینکه در ماه اکتبر ۱۹۸۷ میلادی میانگین ارزش داوجونز دچار نزول ۵۰۸ واحدی شد. این کاهش، شدیدترین نرخ افت شاخص از ۱۹۲۹ میلادی بود!!!

ساز و کار بورس سهام وال استریت چگونه ست؟

شاید شنیده باشین که یک شرکت در تالار بورس سهام ایران عرضه اولیه میشه، بیاید ببینیم در بورس سهام وال استریت این اتفاق چطوری میفته و چه مراحلی داره.

بعد از این که یک شرکت بتونه از نظر عملکرد فصلی و سالانه در حوزه صنایع مرتبط با خودش به پارامترهای تعریف شده در بورس سهام نیویورک برسه و از نظر درآمدی و فروش و چرخه مالی بتونه شایستگی لازم رو کسب بکنه، سهام بورسی اون در بازار سهام نیویورک ارائه میشه و میتونه برای عموم قابل معامله بشه. اصطلاحا به این کار IPO میگن. حالا IPO یعنی چی؟

اساسا IPO مخفف کلمه های Initial Public Offering هست، یعنی معادل با همون عرضه اولیه عمومی که همگی در بازار بورس سهام ایران شنیدیم. با این کار، هم افراد عمومی مثل ما و هم سرمایه گذار ها و واسطه ها میتونن سهم های این شرکت رو معامله و خرید و فروش کنن.

در سطوح بالا معاملات توسط واسطه ها و بازارساز ها هستن که خرید و فروش ها رو انجام میدن و بازار سهام نیویورک هم برای هر سهام، بازارسازهای مخصوصی رو اختصاص میده که وظیفه اصلیشون فراهم کردن نقدینگی و تمرکز بر سهم محول شده ست.

ساعت کار تالار معاملات وال استریت از ۹:۳۰ صبح آغاز میشه و تا ساعت ۱۶:۰۰ عصر هم ادامه داره. روزهای کاری این تالار از دوشنبه تا جمعه (به جز روزهای تعطیل رسمی در ایالات متحده آمریکا) هست و هر روز اداری که ساعت ۹:۳۰ برسه، زنگ آغاز معاملات به صدا درمیاد و شور و هیجان خرید و فروش و ترید سهم های بزرگترین شرکت های دنیا در بزرگترین بازار سهام و اوراق بهادار دنیا شروع میشه.

از ۱۵۰ سال پیش یک رسم جالب در این بازار شکل گرفته! این که از افراد تاثیرگذار در اقتصاد و صنایع، از مدیران عامل و نفرات کلیدی شرکت ها در روز عرضه اولیه سهام در بازار، و افراد معروف و مشهور در زمان به صدا درآوردن زنگ آغاز معاملات دعوت میشه و هیجان بیشتری به فضای معاملاتی اون روز تزریق میشه.

دیجیتال یا سنتی؟ مسئله اینست...

در سال های خیلی قبل انجام معاملات روی کاغذ ثبت میشد و اون چیزی که ما امروز به اسم ترید کردن داریم انجام میدیم باید حتما روی کاغذ مکتوب میشد؛  

حداقل ۹ ثانیه زمان برای ثبت یک پوزیشن معاملاتی! امروز برای ترید و معاملاتتون چقدر زمان لازم دارید؟ کسری از ثانیه!

بورس سهام وال استریت

دیجیتال شدن فرایند خرید و فروش تغییر چشمگیری در سرعت ثبت پوزیشن های معاملاتی خرید و فروش ایجاد کرد و دست معامله گر ها و سرمایه گذار ها و واسطه ها رو بیش از پیش برای سریع عمل کردن به استراتژی های معاملاتیشون باز کرد. اگر معامله گرهای چند دهه پیش سرعت ثبت معاملاتی ما در زمان حال حاضر تجربه می کنیم رو میتونستن داشته باشن و در اون زمان سرمایه گذاری می کردن، امروز چقدر سود بیشتری کسب کرده بودن؟

منابع بورس سهام وال استریت

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

پیام بگذارید

این وب سایت از کوکی ها برای بهبود تجربه وب شما استفاده می کند.
مشاهده
کشیدن