همانطور در اخبار هفته گذشته دیدیم آقای ماسک توانست در نهایت بر صندلی بالاترین رتبه توییتر بنشیند و رسما مالک اصلی آن بشود. اما همگی به خاطر داریم که حضور این شخص در مارکت ارزهای دیجیتال چه حاشیه هایی به همراه داشته و چه میزان به تلاطم های بازار دامن زده است. در این مقاله به بررسی و پیش بینی تاثیر این حرکت بر روند رفتاری بازار ارزهای دیجیتال می پردازیم.
در این هفته با نهایی شدن فرایند پر سر و صدای خریدن این شرکت با سابقه و سهامی بزرگ با نماد TWTR در بازار سهام وال استریت، رسما آقای ماسک بر صندلی مدیریت تکیه زد. شخصی که پیشتر با فعالیت های مرتبط در حوزه Space X فناوری های هوا فضا اسم و رسمی به دست آورده بود.
اخیرا آقای Elon Musk پیشنهاد داده که می تواند با گسترش خدمات پرداختی Crypto Currency برای کاربران Twitter سطح دسترسی و رضایت بیشتری را برای مشتریان این پلتفرم اجتماعی فراهم کند.
در دید کلی می توان این اتفاقات را در مسیری مثبت ارزیابی کرد و تسلط بر یکی از غول های شبکه های اجتماعی دنیا توسط یک شخص فعال در بازار ارزهای دیجیتال را به فال نیک گرفت.
ایلان ماسک میلیاردر، اولویت اول خود را Crypto Spam Botها و سیستم های یکپارچه Crypto Payment معرفی کرده است.
سابقه Elon Musk در Crypto Currency
ایلان ماسک که مالک و مدیر شرکت های تسلا (TSLA:NASDAQ) و SpaceX است و همگی با آن ها آشنایی داریم روزهای گذشته یک ویدیو در اکانت تویتتر خود منشتر کرد که نشان دهنده حضور در دفتر اصلی توییتر با یک سینک توالت در دست بود. در متن این توییت نوشته شده بود: let that sink in!.
در ادامه با نامه ها و متن هایی که خطاب به مدیران و افراد حاضر در دفتر اصلی توییتر ارسال کرده، حضور قاطعانه و کامل خود را به نمایش گذاشته است. آقای ماسک تا کنون حضوری عجیب و قریب در این مارکت داشته است. تصمیم Tesla مبنی بر خرید Bit Coin به ارزش ۱.۵ میلیارد دلار آمریکا در ماه ژانویه سال ۲۰۲۱ واکنش های بسیاری را به همراه داشت. اگرچه که دیری نپایید تا ایلان ماسک که به عنوان یکی از ثروتمندترین افراد حال حاضر دنیا شناخته می شود تمایل اصلی خودش در مارکت ارزهای دیجیتال را از بیت کوین منحرف و به سمت بالا آوردن Doge Coin تغییر داد. در اغلب موارد هم در پاسخ به اینکه چرا این تغییر رویه را انجام داده می گفت: با این پروژه بیشتر حال می کنم!
اندکی پس از این تغییر رویه به صورت غیر قابل پیش بینی آقای ماسک اعلام کرد که از این به بعد پرداخت از طریق BitCoin را برای محصولات شرکت TESLA نمی پذیرد و توجیه آن را هم مضر بودن ماین کردن بیت کوین برای محیط زیست بیان کرده بود.
این تصمیمات عجیب و زودهنگام باعث ایجاد روندهای نامناسبی در بیت کوین شد. البته که بعدها با ذکر این شرط که اگر برای استخراج بیت کوین بتوان راهکارهای سازگارتری با محیط زیست پیدا کرد، دوباره آن را به عنوان یک روش پرداخت برای محصولات خود خواهیم پذیرفت، به این ماجرا خاتمه داد. اما هیچگاه پس از آن تمایل و رغبت اصلی و پیشین این شخص بر مارکت ارزهای دیجیتال را شاهد نبودیم.
حدود یک سال بعد در ماه جولای سال ۲۰۲۲ میلادی جاری شرکت TESLA اعلام کرد که حدود ۷۵ درصد از دارایی های بیت کوین خود را با ضرر فروخته است.
برنامه های میلیاردر توییتری
ارتباط Elon Musk با Crypto Currency بالا و پایین های زیادی داشته، اما ورود آن به عرصه شبکه اجتماعی توییتر را می توان به فال نیک گرفت، مخصوصا برای Web3، و مخصوصا سیاست های ضد سانسوری این شخص. بر طبق گفته های ایلان ماسک در این رابطه، می توان تمرکز و هدف اصلی آن از انجام این خرید بزرگ را آزادی بیان و گفتگوی سازنده در سطح جهانی دانست.
از آن جایی که پلتفرم توییتر همواره یکی از بسترهای اصلی برای مکالمات و اخبار و فعالیت های پیرامون فرهنگ ارز دیجیتال بوده، می توان این موضوع را نیز دلیل دیگری بر مثبت بودن تاثیر این مالکیت جدید بر توییتر دانست. همچنین از دیگر موضوعات اشاره شده توسط آقای ماسک به تشکیل واحد پولی رسمی Fiat در کنار ارز دیجیتال اشاره کرد.
کیف پول توییتر یا همان Twitter Wallet
از مهمترین عناصر تاثیرگذار در میان برنامه های آقای ماسک، تشکیل کیف پول برای کاربران توییتر است که به وسیله آن قادر خواهند بود تا هم ارزهای رایج کشورها (fiat) و هم ارزهای دیجیتال را برای پرداخت و جابجایی استفاده کنند. در نتیجه این پلتفرم شبکه اجتماعی تبدیل به ابزاری مهم و روزمره برای همه خواهد شد و به گفته خود آقای ماسک توییتر به جایی خواهد رسید که کاربران بدون آن نمی توانند زندگی کنند.
حذف Botها در توییتر
دومین اولویت کاری مهم آقای ماسک برای توییتر، از بین بردن و به نوعی ریشه کن کردن ربات ها یا همان Botها در بستر توییتر است.
گسترش ربات ها در توییتر و پخش شدن لینک های غیر امن در آن برای کاربران فعال در حوزه ارز دیجیتال به عنوان یک تهدید محسوب می شود و همین عامل نیز تا حدی از محدودیت این شبکه اجتماعی جهانی کاسته بود. آقای ماسک یکی از مهمترین برنامه های کاری خود را از بین بردن این ربات ها و عدم امکان ایجاد و توسعه آن ها در توییتر و تبدیل کردن این پلتفرم به بستری محبوب و مطلوب برای فعالین ارز دیجیتال بیان کرده است.
کلام آخر
روی هم رفته با درنظرگیری تاثیرگذاری و جلوبرنده بودن برخی تصمیمات آقای ماسک و تصویری که از آن به نظر می رسد، و موفقیت هایی که در طی این سال ها به دست آورده، مانند Space X و TESLA، و هویت پیش برندگی آن در ایده های نوین، می توان ورد آن به این عرصه را با توجه به تمام مواردی که در مطالب بالا مطالعه کردیم، گامی مثبت برای بازار ارزهای دیجیتال و همچنین شبکه اجتماعی توییتر دانست.