پرش لینک ها

تحلیل هفته 22 بازار

درباره پخش ویدیو تحلیل هفته 22 بازار

تحلیل هفته 22 بازار

تحلیل هفته ۲۰ بازار را در شرایطی آغاز می کنیم که برای اکثر افرادی که در سمت Buy قرار داشتند هفته خوبی نبود، البته بیشتر برای بازار سهام. در بازار ارز دیجیتال کمی اوضاع فرق می کرد. در بازه زمانی این هفته یعنی ۱۶ May تا ۲۰ May تورم به صورت گسترده ای در حال ایفای نقش در کشورهای مختلف جهان از جمله آمریکا، انگلستان، ژاپن و چین می باشد.

تحلیل اقتصادی

تحلیل اقتصادی رخدادهای هفته گذشته را میتوان با بررسی داده های تورمی کشورهای بزرگ که در این هفته منتشر شدند آغاز کرد. 

شاخص خرده فروشی چین

شاخص خرده فروشی چین همانطور که در تصویر زیر مشاهده می شود کاهش شدیدی را تجربه کرده و منفی شدن آن نگرانی های زیادی را نسبت به تشدید کاهش رشد اقتصادی در چین دامنه زده است. همینطور مقوله زنجیره تامین و جفت ارزهای بازار فارکس و فعالیت های صادرات و واردات از مبدا و یا به قصد چین را دچار نگرانی کرده است. 

محدودیت های مرتبط با قرنطینه و کرونا که در هفته های پیش هم وجود داشت، همچنان در شانگهای و برخی شهرهای دیگر زیاد شد و این موضوع شامل فعالیت بنادر دریایی هم گردید. با بهتر شدن شرایط قرار است تا محدودیت ها به تدریج برداشته شود و زنجیره تامین و صادرات و واردات مجدد به  روند سابق خود بتواند برگردد.

تحلیل هفته 22 بازار

نرخ تورم ژاپن

همانطور که در تصویر بالا می بینیم، نرخ تورم ژاپن کمی بیشتر از مقدار پیش بینی شده توسط دولت این کشور شده و علی رغم پیش بینی مقدار ۲ درصدی، به مقدار ۲.۵ درصد رسیده که نگرانی هایی را به همراه داشته است.

افزایش قیمت ها در پی افزایش نرخ تورم می تواند به قدرت خرید مردم و در نتیجه سیستم اقتصادی این کشور و همچنین ارزش واحد پولی آن در بازار فارکس یعنی ین ژاپن آسیب وارد کند. این نرخ مازاد تورم را می توان ناشی از واردات بیش از حد صورت گرفته در این کشور دانست.

شاخص فروشی ماهانه انگلستان

شاخص فروشی ماهانه انگلستان در گزارش اخیر با وجود رشد خوبی که داشته به میزان ۱.۴ درصد رسیده، اما روند کاهشی که در پیش گرفته باعث بیشتر شدن پیش بینی ها مبنی بر کاهش این نرخ در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۲ شده است. 

این داده به همراه داده های تورمی CPI حاکی از افزایش تورم در انگلستان در کنار رشد اقتصادی و تبعات ناشی از این تورم در این کشور است. 

نرخ تورم انگلستان

نرخ تورم انگلستان در آخرین ارزیابی به مقدار تقریبی ۹ درصد رسیده است. این داده نشان می دهد که تورم در انگلستان هم در حال افزایش است و این کشور می بایست به دنبال راهکار مهار تورم باشد. شیب زیاد در این نمودار بیانگر همین موضوع می باشد.

تحلیل هفته 22 بازار

شاخص خرده فروشی ماهانه آمریکا

شاخص خرده فروشی ماهانه آمریکا که با یک روند بسیار نزولی منتشر شد، یعنی ۰.۹ درصد. درست است که پیش بینی ها حدود ۰.۷ درصد را تخمین زده بودند اما این روند کاهشی و اتفاقات و حوادث و مشکلات اخیر اجازه نداد تا تاثیر چندان مثبتی را در بازار شاهد باشیم.

تحلیل هفته 22 بازار

فدرال رزرو آمریکا

فدرال رزرو آمریکا را که همواره نامش را در کنار نام آقای Jerome Powell می شناسیم، هفته گذشته با صحبت هایی که با نشریه وال استریت ژورنال  و همچنین مجلس داشتند در خصوص تورم و اهمیت زنجیره تامین و تاثیرات متقابل مشکلات اخیر در افزایش تورم و لزوم راهکارهای کاهش آن را بیش از پیش مطرح نمودند. 

همچنین در صورت لزوم با قدرت و اراده بیشتری برای کاهش این تورم اقدامات لازم را پیش خواهند گرفت. با وجود صحبت های صورت گرفته پیرامون موضوع رکود، ایشان همچنان کاهش نرم و زودهنگام تورم را میسر می داند.

جنگ اوکراین

جنگ اوکراین موضوعی بود که چالش های زیادی را در حوزه های اقتصادی در سطح جهان به همراه داشت. پیرو این موضوع کشورهای سوئد و فنلاند خواستار عضویت در ناتو شدند که واکنش ها و چالش هایی را در پی داشت. 

تحلیل هفته 22 بازار

آقای بایدن، ریاست جمهوری کشور ایالات متحده آمریکا به شدت از این موضوع حمایت کرد اما مثلا آقای اردوغان ریاست جمهوری کشور ترکیه به شدت مخالف این تصمیم بودند. حواشی این جنگ همچنان در حال ادامه دار شدن و دامن زدن به بحرانی تر کردن و سخت تر کردن اوضاع اقتصادی در کشورهای اروپایی و به طور کلی در سطح جهان می باشد.

شاخص S&P500 بورس آمریکا

شاخص S&P500 به عنوان نماینده بازار سهام را با هم در این مقاله مورد بررسی قرار می دهیم. همانطور که در گزارش های تحلیلی هفته های پیش صحبت کرده بودیم، ما از ابتدای سال ۲۰۲۲ در یک روند بسیار کاهشی قرار داریم. همانطور که پیش بینی کرده بودیم این روند نزولی ادامه دار شده و در هفته گذشته حدود ۳۰۰ واحد کاهش معادل با حدود ۷ درصد کاهش را در این شاخص شاهد هستیم. 

در سایر شاخص ها و حوزه های بازار سهام هم اوضاع چندان بهتر از این شاخص نبود و تمام عوامی که نام بردیم، شامل تورم، رکود، مباحث زنجیره تامین و ناامنی و سیاست های کاهش تورم همگی دست در دست هم دارند تا این شرایط فعلی برای بازار رقم بخورد. 

این روند نزولی تا انتهای سال ادامه خواهد داشت، هرچند که اصلاح هایی را تجربه خواهیم کرد، از جمله تحرکات مثبت روز آخر بازار، جمعه.  

شاید بتوان در آینده نه چندان دور شاهد رسیدن شاخص ها و بازارها به شرایط پیش از شیوع کرونا باشیم، شاید حتی بالاتر؛ فعلا نکته مهم این است که بسیار با احتیاط به سمت پوزیشن های Buy یا لانگ بروید و در مدیریت سرمایه خود نهایت دقت را داشته باشید.

نقشه بازار هفته ۲۲

نقشه بازار هفته ۲۲ هم بیانگر وضعیت نزولی و نه چندان مناسب بازار سهام می باشد. با وجود اصلاح هایی که روز جمعه و برخی روزهای دیگر در هفته ۲۲ اتفاق افتاد می بینیم که نقشه چیز دیگری را بیان می کند. وضعیت شرکت های بزرگ بیانگر این موضوع می باشد. 

تحلیل هفته 22 بازار

کاهش بیش از ۶ درصدی برای Apple، کاهش حدود ۱۴ درصدی برای Tesla و آمازون با ریزشی در حدود ۵ درصد ارقام قابل توجهی هستند که نمی توان به راحتی از کنار آن ها عبور کرد. 

والمارت به عنوان یکی از بزرگترین شرکت های خرده فروشی در سطح جهان با کاهش حدود ۲۰ درصدی مواجه است که مبلغ دلاری آن برای این شرکت بزرگ رقمی بسیار سرسام آور است. 

به عنوان کلام آخر، اگر که به دنبال کسب سود از اصلاح های بازار در هفته های آتی هستید بسیار مراقب پوزیشن های Buy خود باشید و در این زمینه بسیار با احتیاط عمل کنید.

پیام بگذارید

این وب سایت از کوکی ها برای بهبود تجربه وب شما استفاده می کند.
مشاهده
کشیدن