تحلیل هفتگی وال استریت، هفته ۱۷ بازار سال ۲۰۲۲، باید گفت هفته جنجالی گذشته را با نرخ ارزها آغاز می کنیم. دلار استرالیا، ین ژاپن، دلار آمریکا و نرخ تولید ناخالص آمریکا را در بخش اول بررسی می کنیم و سپس سراغ تحلیل وال استریت می رویم.
بازار فارکس
دلار استرالیا
با اعلام نرخ CPI و اعداد منتشر شده در این سند، بانک مرکزی استرالیا هم به نظر می رسد که به فکر افزایش نرخ بهره افتاده است.
تولید ناخالص داخلی آمریکا
تحلیل هفتگی وال استریت، هفته ۱۷ بازار سال ۲۰۲۲ از موضوع تولید ناخالص داخل آمریکا نمی تواند مستقل و مجزا باشد. تولید ناخالص داخلی کشور ایالات متحده آمریکا هم در این هفته منتشر شد، با درنظرگیری این نکته که فعلا این موضوع چندان خطرناک نیست اما ادامه پیدا کردن آن می تواند خطرناک باشد. در صورت ادامه سیاست های انقباضی و افزایش نرخ بهره در سال های جاری و آتی با افزایش این روند کاهشی و حفظ آن می تواند اقتصاد آمریکا را دچار یک رکود بزرگ کند که می تواند در آینده خطرناک تر هم بشود.
ین ژاپن
ادامه سیاست های انبساطی که بانک مرکزی ژاپن در پیش گرفته باعث کاهش مجدد ارزش ین ژاپن شده، با دیدن چارت می توان به این نکته پی برد که نسبت ارزش دلار آمریکا به ین ژاپن همچنان در حال افزایش است. علی رغم صحبت های هفته گذشته مسئولان بانک مرکزی ژاپن همچنان این روند متوقف نشده است.
دلار آمریکا
دلار آمریکا همچنان به عنوان یک ارز معتبر و باارزش شناخته می شود و به حفظ ثبات جایگاه خودش ادامه می دهد. در هفته ۱۷ سال جاری، هفته ای که گذشت، ارزش دلار آمریکا رشد چشمگیری داشت و شاخص دلار هم بیانگر همین موضوع هستند و در چارت قیمتی می توان دید که نه تنها سطوح قبلی خود در ماه های گذشته را تاچ کرده بلکه از آن ها عبور هم کرده.
یورو و پوند
در نقطه مقابل ارزش پوند انگلستان و یورو اتحادیه اروپا با توجه به سیاست های انقباضی و تورم موجود دچار کاهش شدند. از طرف دیگر باید این مطلب را هم در نظر داشت که تنش های مابین اتحادیه اروپا و روسیه هم بر این روند ارزش ارزها تاثیرگذار بوده و هست.
مناسبات بر هم ریخته مابین اروپا و روسیه بر سر صادرات و تامین گاز مصرفی و تنش های حاصل از آن هم مزید بر علت شده است. از سمت دیگر اصرار روسیه بر پرداخت هزینه گاز در قالب ارز خود روسیه، یعنی روبل و عدم پذیرش اتحادیه اروپا برای این شیوه پرداخت بر نوسانات و مشکلات اخیر دامن زده است. طبیعتا این این مشکلات و مسائل بر افت ارزش این دو ارز مهم، یعنی پوند انگلستان و یورو اروپا تاثیر منفی داشته و در آینده در صورت ادامه به همین منوال می تواند پرحاشیه و خطرناک و خطرساز باشد. باید دید در هفته های آینده چه تصمیماتی اتخاذ می شود و شاهد چه تغییرات و اتفاقات مثبت و یا منفی در این بین خواهیم بود.
بازار سهام آمریکا
بازار سهام آمریکا فرصت های بسیار بزرگی برای ما تریدرها دارد، از جمله ارنینگ های سهام شرکت هایی که می توانیم سهام آن ها را ترید کنیم و یا نگهداریم، با اصطلاح هولد / Hold کنیم.
در تحلیل هفتگی بازار هفته گذشته اسامی ارنینگ های اخیر که همگی از سمت غول های بازار و شرکت های بسیار بزرگ و شناخته شده بودند را با هم بررسی کردیم.
شوک آمازون!
آمازون در هفته ۱۷ بازار شوک بدی را به مارکت وارد کرد. گزارش ارنینگ این نوبت از شرکت آمازون به شدت بد بود و متاسفانه در وضعیت منفی قرار داشت. این گزارش بد نه تنها برای خود شرکت آمازون بد بود بلکه باعث کاهش و ریزش در باقی قسمت های بازار هم شد و تبعات بدی هم در روند نزولی که وجود داشت به جای گذاشت. بازار و شاخص ها هم در روند نزولی بودند و این ارنینگ منفی آمازون هم مزید بر علت و کاهش شدیدتر بازار بود.
ارنینگ ها و سیاست های انقباضی
ما تازه در ابتدای مسیر پیاده سازی و اجرای سیاست های انقباضی هستیم، با این حال تاثیرات این روند را بر شرکت های بزرگ به آسانی می توان مشاهده نمود. از جمله شرکت های بزرگی مثل اکسون موبیل/ Exxon Mobil و بوئینگ / Boeing که متاسفانه این دو غول سهامی هم نتوانستند گزارش ارنینگ خوبی را ارائه دهند و با گزارش های نه چندان خوب خود باعث ریزش بیشتر ارزش سهمشان شدند.
تاثیرات منفی سیاست های انقباضی از همین حالا شروع شده و برخی نتایج آن را می توانیم در بروز گزارش های این چنینی در ارنینگ ها لمس کنیم. احتمالا در گزارش ارنینگ های سه ماهه بعدی هم شاهد نتایجی بدتر خواهیم بود، چرا که با ایجاد یک موج از تعدیل نیرو ها و کاهش فعالیت ها باز هم عملکرد شرکت ها رو به سمت منفی خواهد گذاشت و از رشد و توسعه تا مدتی خبری نخواهد بود. باید امیدوار بود که در گزارش فصلی یا همان ۳ ماهه بعدی وضعیت بهتر از الان بشود.
ارنینگ های مثبت هفته 17 بازار سهام آمریکا
ارنینگ های مثبت هفته ۱۷ بازار اختصاص به شرکت هایی از جمله اپل، فیسبوک، مایکروسافت، کوکاکولا، اینتل، مک دونالد و اینتل داشت. ارنینگ های نسبتا خوبی از سمت این شرکت ها ارائه شد و سعی داشتند تا تاثیر مثبتی بر کلیت بازار بگذارند و روندی صعودی را رقم بزنند. اما با اصلاح هایی که در روند نزولی صورت گرفت این موضوع خیلی نتوانست کمک کننده و با دوام باشد.
همچنان اگر شاخص مهم و اساسی S&P500 را به عنوان نماینده وضعیت بازار لحاظ کنیم، می توانیم ببینیم که پیرو صحبت هایی که در گزارش های هفتگی هفته های قبل هم اشاره داشتیم، ما وارند یک روند نزولی شدیم و دقیقا مطابق با آنچه که هفته گذشته خدمت شما گفته شد، هرزگاهی اصلاح های صعودی را تجربه خواهیم کرد و اگر در این فرصت در جهت فروش / Sell استفاده کرده بودید می توانستید سود خوبی را کسب کنید.
شاخص S&P500 در دو پله اصلاح رو به بالا داشته و روند صعودی کسب کرد، این رویه را می توان مرتبط با ارنینگ های مثبت شرکت هایی مانند اپل و مایکروسافت دانست ولی با این حال این روند نزولی بود که غالب شده بود و در نهایت هم منجر به ادامه ریزش بازار شد. روز آخر بازار هم که به مانند یک آبشار شاهد ریزش بودیم.
این ریزش همچنان ادامه دارد، از سمت دیگر، در هفته آینده ارنینگی هم وجود ندارد و باید خیلی مراقب سنگین تر شدن روند نزولی باشیم.
در هفته آینده بیش از پیش مراقب روند نزولی بازار باشید!
نقشه بازار در هفته 17 سال 2022
نقشه بازار در تحلیل هفتگی وال استریت، هفته ۱۷ بازار سال ۲۰۲۲، مثل یک سیب سرخ قرمز رنگ و به مانند خون چکیدن از مارکت پر از قسمت های قرمز رنگ برای سهم های شرکت های مختلف شده است. متاسفانه شاهد اوضاع خوبی نبودیم.
حتی شرکت تسلا / Tesla که در هفته پیش علی رغم وضعیت منفی بازار، وضعیت مثبتی داشت، دچار ریزش حدود ۱۳ الی ۱۴ درصدی شده است.
آمازون هم با افت ۱۴ درصدی کاهش بسیار شدیدی را تجربه کرد و بر روی شاخص ها هم تاثیر منفی خودش را گذاشت.
مایکروسافت و فیسبوک (در واقع متا) هم به واسطه ارنینگ هایی که داشتند توانستند رنگ سبز را به نمایش دربیاورند. امیدواریم که در روند نزولی بازار این سهم ها هم در هفته آینده دچار وضعیت ریزشی نشوند.
توصیه ما به شما این است که در این هفته ها به شدت مراقب ریزش های سهم ها و شاخص ها باشید و به روند حاکم شده در بازه زمانی جاری توجه بیش از پیش داشته باشید.