سقوط بازارهای مالی

سقوط بازارهای مالی

سقوط بازارهای مالی

سقوط بازارهای مالی جهانی مخصوصا بازارهای سهام و کریپتوکارنسی و طبعا قیمت بیت کوین یک بار در بازه زمانی سال های اخیر ریزش شدید را تجربه کردند. ریزش شدید دوباره در انتظار ما هست؟

فدرال رزرو

در ماه مارچ ۲۰۲۰ احتمال شیوع ویروس همه گیر کرونا منجر به افت اقتصادی در کشورهای توسعه یافته و همینطور در کشورهای در حال رشد شد. بازارهای سهام جهانی ریزش شدیدی را تجربه کردند و از سمت دیگر بیت کوین هم در مدت تنها دو روز نیمی از ارزش خود را از دست داد.

حالا بعد از این بازه پر فراز و نشیب، بیت کوین و بازارهای سهام دوباره در معرض خطر افت شدید قرار دارند. به دنبال لحن شیطانی فدرال رزرو تقاضا برای دلار آمریکا بسیار بالا رفته است. بانک مرکزی آمریکا اعلام کرده بود که شروع به افزایش نرخ بهره تا پایان سال ۲۰۲۳ خواهد کرد. یعنی یک سال زودتر از زمانی که قبلا برنامه ریزی شده بوده است.

حتی حامیان این طرح شایعه اجرای این طرح تا پایان سال ۲۰۲۲ میلادی را دامن می زدند. پایین بودن نرخ بهره باعث شده بود تا بیت کوین و بازار سهام ایالات متحده آمریکا روزگار پررونقی را سپری کنند. با توجه به افزایش نرخ، بیت کوین از ارزش ۳۸۰۰ دلاری در مارچ ۲۰۲۰ به تقریبا ۶۵۰۰۰ دلار در ماه آپریل سال ۲۰۲۱ رسیده بود.

شاخص ها

سقوط بازارهای مالی را می توانیم با شاخص S&P500 شروع کنیم. این شاخص بسیار مهم نیز نسبت به ماه مارچ ۲۰۲۰ با بیش از ۹۵ درصد افزایش به ۴۲۵۷ رسید. شاخص دلار آمریکا که با نماد DXY نمایش داده می شود و به نوعی می توان آن را مقاومت دلار آمریکا در مقابل سبد ارزهای خارجی تلقی کرد، با ۸.۷۸ درصد صعود به ۱۰۲.۹۹ رسیده بود. بالاترین سطح از ژانویه ۲۰۱۷ تا آن زمان.

پس از این شرایط، سرمایه گذاران تمایل به فروختن سهام و دارایی های بیت کوین خود را داشتند و به دنبال خرید امن در حوزه هایی که فکر میکنند می توانست شرایط بهتری پیدا کند، می روند. بیت کوین، نزدک (NASDAQ)، داوجونز (DowJones) و شاخص S&P500 که به دنبال سقوط در ماه مارچ ۲۰۲۰ به دنبال باز پس گیری جایگاه قبلی خود بودند و در این مسیر همراه یکدیگر هستند، این بار بعد از اعلام نرخ بهره فدرال رزرو برای سقوط دست به دست یکدیگر می دهند.

بزرگان چه می گویند؟

سقوط بازارهای مالی از جمله مهمترین آن ها، بیت کوین و بازار سهام را می توان در نگاه اول به تاریخ اعلام نرخ بهره جدید مرتبط دانست. بعد از به روز رسانی افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو شروع به ریزش کردند. آقای مایکل بوری هم زنگ خطر سقوط قریب الوقوع بازار سهام و بیت کوین را به صدا درآورده و معتقد است وقتی بازارهای رمزنگاری در سطح تریلیون دلار سقوط میکنند یا وقتی که سهام ها در سطح میلیارد دلار سقوط می کنند، مثل این است که در یک آتش سوزی شاهد سوختن یک کشور به جای یک خیابان باشیم.

آقای رابرت کیوساکی هم معتقد است که بزرگترین حباب تاریخ در حال ترکیدن است و همچنان منتظر بیت کوین با قیمت ۲۴۰۰۰ دلار است. توصیه آقای کیوساکی به خرید طلا و نقره است و گفته که راه ثروتمند شدن استفاده از این اصلاحات است.

ولی آیا واقعا امیدی برای این سقوط باقی نمانده؟!

کلام آخر

به دور از اقدام فدرال، یک کاتالیزور صعودی که در سقوط مارچ ۲۰۲۰ وجود نداشت، پذیرش بیت کوین در اکثر نقاط جهان است. کشورهایی مثل الساوادور، کنیا، آفریقای جنوبی، پاراگوئه، پرتغال، اسپانیا و حتی شاید مهمتر از همه، تگزاس، با اقدامات و تصمیماتی که در پیش گرفتند در حال رسمیت بخشیدن به بیت کوین هستند.

فروش های اخیر بیت کوین را هم می توان صرفا انتقال بیت کوین از دست ضعیف به دست قوی دانست. برنده سرمایه گذاری در بازارهای مالی همیشه کسانی هستند که به اندازه کافی صبور هستند. دست های ضعیف دست هایی هستند که فقط یک قدم جلوتر از خود را می بینند و بدون آموزش و تجربه کافی وارد بازارهای مالی می شوند.

در نهایت اما دو نکته مهم را نباید فراموش کرد.
نکته اول: در صورت افزایش قدرت دلار آمریکا و اصلاح در بازار سهام، قطعا قیمت بیت کوین هم دچار سقوط خواهد شد و اصلا مهم نیست که اصول بنیادی در بازار کریپتوکارنسی چه می گویند.

نکته دوم: قرار نیست اگر سقوطی اتفاق افتاد الزاما بازار را در مسیر فروپاشی قرار دهد. به خاطر داشته باشیم که هیچ صعود و سقوطی در بازارهای مالی ابدی نیست و برنده کسی است که به خوبی بتواند از این موج ها استفاده کند.

مقالات مرتبط

تحلیل هفتگی وال استریت با آبتین

این هفته شاهد روند کاهشی در بازار سهام آمریکا، قیمت دلار استرالیا در بازار فارکس و همینطور قیمت بیت کوین در بازار ارز های دیجیتال بودیم. این اتفاقات چقدر به هم وابسته هستند و این قیمت ها و شاخص ها چطور با هم مرتبط هستند؟ ارائه گزارشات مثبت ارنینگ (Earning) مایکروسافت و اپل و تسلا توانست در این بازار قرمز رنگ، برای این سه شرکت رنگ سبز و روند مثبت را به همراه داشته باشد
افزایش نرخ تورم در آمریکا و همچنین اتحادیه اروپا تمایل سیاستگذاران مالی را به سمت سیاست های انقباضی پولی برده تا بتوانند تورم را مهار کنند، این تصمیمات چگونه بر بازارهای مالی جهانی تاثیرگذار خواهد بود؟
برای پاسخ این سوالات شما را مطالعه این مقاله و ویدئو تحلیل هفتگی وال استریت با آبتین دعوت می کنیم.

بازار سهام NASDAQ، شاخص NASDAQ Composite و NASDAQ 100

سهام بزرگ ترین شرکت های تکنولوژی رو در کدوم بازار سهام ترید کنیم و در چه شاخص Index شدند؟ سهام Google، Apple، Microsoft و TESLA رو چطوری تحلیل کنیم و در کدوم بازار سهامشون رو بخریم و بفروشیم؟ کدوم شاخص سهام در کل دنیا بزرگترین مارکت کپ وزنی رو داره؟
پاسخ همه و همه این سوال ها رو در مقاله و ویدئو تکمیلی معرفی بازار سهام NASDAQ، شاخص های اصلی این بازار از جمله NASDAQ Composite و NASDAQ 100 در کنار هم دریافت کنین.

تحلیل هفتگی وال استریت، هفته ۱۸ بازار سال ۲۰۲۲

هفته پرنوسان و پرهیجان ۱۸ بازارهای مالی با تصمیم افزایش نرخ بهره در ایالات متحده آمریکا، انگلستان و استرالیا همراه بود. بازار وال استریت واکنش بسیار خوبی به تصمیمات فدرال رزو نشان داد، اما مدت زیادی نتوانست در مقابل روند نزولی بازارهای سرمایه دوام بیاورد.
قرنطینه های چین هم همچنان به کاهش ارزش دلار استرالیا دامن زد و شاهد تقویت ارزش دلار آمریکا و کاهش ارزش پول انگستان و استرالیا هستیم. تحلیل چرات شاخص S&P به ما می گوید که روند نزولی هنوز تمام نشده اما شاید بتوان در هفته یا هفته های آتی از پوزیشن های Sell به پوزیشن های Buy تغییر رویه بدهیم.
در مقاله و ویدئو اختصاصی مجموعه ATS تحلیل هفتگی بازار و پیش بینی هفته آینده را مشاهده کنید.

یک هفته با وال استریت با آبتین:‌هفته اول

امیدواریم سال ۲۰۲۱ برای شما عزیزان سالی پربرکت و پر از سود بوده باشد. در این ویدئو تحلیل هفتگی وال استریت با آبتین به بررسی سال گذشته بازار سهام آمریکا، شاخص های بزرگ و عملکرد سالانه آن ها، معرفی شرکت هایی که بیشترین رشد در مارکت کپ را ارائه کردند و از طرف دیگر شرکت های با بیشترین سوددهی و همچنین شرکت هایی که بیشترین افت و کاهش در ارزش مارکت کپ را تجربه کردند، به طور کامل برای شما عزیزان تشریح کرده و در نهایت عرضه اولیه سهام یا همان IPO های برتر و پرسود در سال گذشته را با هم مشاهده می کنیم.

ورکشاپ رایگان ورود به بازار بورس آمریکا

آشنایی با ترید در بزرگترین بازار سهام دنیا، بورس وال استریت، بورس NASDAQ و هزاران شرکت بزرگ دنیا از جمله Microsoft و Amazon و Google و Apple و Pfizer و Walmart و … از داخل ایران. در این ورکشاپ یادمیگیریم برای ورود به بازار بورس آمریکا باید چی کار کرد

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

X
X