یکی از رایج ترین مشکلات معامله گران این است که یاد بگیرند چه زمانی و چگونه ضرر های خود را کاهش و سودهای خود را افزایش دهند. می خواهیم امروز به مورد دوم بپردازیم.
آیا تا به حال از خود پرسیده اید، “الان باید معامله را ببندم و سود را برداشت کنم یا بگذارم قیمت بالاتر برود؟
شاید در مواقعی دریافت سود زودهنگام تصمیم درستی باشد ، شاید هم در مواقعی زود بستن معامله ای در سود کاملا تصمیم عجولانه ای باشد و آن معامله خیلی بیش از حد سودی که دریافت کردید ، رشد کند.
شاید بپرسید چه دلایلی باعث می شود یک معامله گر ، معامله سوددهی را زودتر از موعد مقرر و دریافت سود کامل ببندد و به میزان کمتری سود رضایت دهد ؟
سه دلیل برای این موضوع وجود دارد :
دلیل اول: آنها هیچ هدف سود مشخصی بصورت مکتوب ندارند.
داشتن اهداف ذهنی اشکالی ندارد اما همه معامله گران هنگام معامله کردن ، به دلیل هیجانات بالا ، از تمرکز پایینی برخوردارند و توانایی و قدرت تصمیم گیری شان کاهش پیدا می کند ، به همین دلیل داشتن یک هدف مکتوب که در مواقع استرس و هیجان به کمک ما بیاید خیلی سودمند خواهد بود .
دلیل دوم: تحمل ریسک پایینی دارند.
در خیلی از مواقع ، عدم توانایی ذهنی تحمل ریسک باعث می شود معامله را در سود کمتری ببندیم تا ریسک برگشت قیمت را تحمل نکنیم.
برخی معاملهگران ترجیح میدهند این حس اطمینان را داشته باشند و با سود 100 دلاری سرمایهگذاری کنند تا اینکه بخشی از سودهای محقق نشده خود را برای 50 دلار دیگر به ریسک بیندازند.

دلیل سوم: آنها استراتژی یا توانایی معاملاتی خود اطمینان ندارند.
حفظ و نگهداری از معامله تا زمانی که قیمت به حد سود شما برسد، نه تنها به صبر و حوصله فراوان ، بلکه به میزان قابل توجهی اعتماد نیز نیاز دارد.
در این مسیر ابهامات زیادی وجود خواهد داشت که همین ابهامات هرروزه باعث می شوند اعتماد داشتن به خود و استراتژی خود ، چالش برانگیز تر از هرروز باشد .
شما مدام وسوسه می شوید که معامله را در سود ببندید گویا صدایی در ذهن شما می گوید که داشتن یک پرنده در دستتان خیلی بیشتر از داشتن دو پرنده در باغ می ارزد.
اما بیشتر از از دست دادن بالقوه سودهای محقق نشده، این ناامیدی همراه با این فرصت های از دست رفته است که معامله گر را عقب نگه می دارد.
ما به عنوان معامله گر، به خصوص زمانی که سود نوشته شده روی کاغذ ، در هوا ناپدید می شود، تمایل زیادی به سخت گیری نسبت به خود داریم. شاید برای جلوگیری از سرزنش خودمان برای از دست دادن سودهای محقق نشده قبلی، معامله خود را با سودهای کمتری می بندیم تا حداقل سودی کرده باشیم.
روانشناس معاملات معروف، دکتر برت استین بارگر، خاطرنشان می کند که برای حفظ یک معامله برنده، همانطور که به نفع شما پیش می رود، اعتماد به نفس بیشتری لازم است. اما دقیقاً چگونه می توان به این سطح از اعتماد به نفس دست یافت؟
گام اول : به خودت اعتماد کن.
بله، به همین سادگی است اما متأسفانه، آنطور که به نظر می رسد آسان نیست. شما باید بتوانید به استراتژی خود آنقدر اعتماد کنید که به آن پایبند باشید و معاملات خود را تا رسیدن به اهداف سود برنامه ریزی شده خود ادامه دهید.
ممکن است مقاله موفقیت در بازارهای مالی برای شما جالب باشد. برای مشاهده این مقاله اینجا کلیک کنید.
دکتر استین بارگر می گوید که ایجاد اعتماد به نفس می تواند به دو روش انجام شود:
۱ ) ذهنیت دارای اعتماد به نفس را در خود القا کنید.
به عنوان مثال، وقتی در یک معامله هستید، مناطق احتمالی اصلاح را تعیین می کنید و بر اساس آن، استاپ های نهایی خود را تعیین می کنید.
مواقعی پیش میآید که با فیک اوت ها و اصلاحهای برگشتی متوقف میشوید. به خاطر سودهای از دست رفته خود را مورد ضرب و شتم قرار ندهید. در عوض، به خود یادآوری کنید که دقت لازم را انجام داده اید و فرصت های دیگری برای استفاده از دفعات بعدی وجود دارد.
۲) موفقیت خود را بر پایه ی دستاورد های کوچک بنا کنید.
منظور دکتر استین بارگر این است که شما باید هر بار کمی از کار را بصورت درست انجام دهید وتلاش های بعدی را بر روی آن بنا کنید تا تغییرات بزرگتری ایجاد کنید.
به عنوان مثال، میتوانید برخی از سودهای خود را در نقطهای ببندید و بقیه را باز بگذارید، به این ترتیب می توانید به سود خود دست پیدا کنید و در عین حال اعتماد به نفس خود را تا انتها مشاهده کنید.
این اتفاق هر روز پیش نمی آید که بازار در جهت شما پیش بر.د ، اما وقتی این کار را کرد، آیا نمی خواهید از آن نهایت استفاده را ببرید؟