کاهش حجم معاملات در بازار ارزهای دیجیتال یا همان Crypto Currency و همچنین عدم قطعیت های جاری در سطح اقتصاد کلان جهانی باعث شده تا نوسانات قیمت ها در این بازار با افول مواجه شود. اما نباید آن را الزاما یک موضوع منفی برای این بازار در نظر گرفت.
در این مقاله می خوانیم
تغییرات قیمت ها در یک بازه محدود طی یک ماه گذشته نظر برخی صاحب نظران را به سمت کف سازی قیمت ها جلب کرده است.
از هرچه بگذریم، سخن تکنیکال خوش تر است، اما هیچ وقت تحلیل تکنیکال و پرایس اکشن به تنهایی نمی تواند بیانگر یک تحلیل کامل باشد.
مقایسه کردن روند فعلی حجم های نسبی معاملات با نزول اتفاق افتاده در سال ۲۰۱۸ می تواند تصویر گویاتری را برای ما ارایه کند.
زمانی که در بازار Crypto Currency رفتارهای معاملاتی کنشگر نباشند، می توان آن را احتمالا سیگنالی برای پیدا کردن کف قیمتی برای ارزها در نظر داشت.
افت نوسانات Crypto Currency
در طی یک ماه گذشته، قیمت بسیاری از ارزهای دیجیتال اصلی در یک رنج محدود گیر افتاده اند و از نیمه سپتامبر ارز دیجیتال Bit Coin هم در رنج قیمتی ۲۳۵۰ دلار آمریکا گیر افتاده و این رنج همواره در حال محدود تر شدن هم هست.
ارز دیجیتال Ethereum به عنوان دومین بزرگترین ارز دیجیتال موجود، افت نوسانات مشابهی را تجربه کرده و بین قیمت های ۱۲۰۰ دلار آمریکا تا ۱۴۰۰ دلار آمریکا در حال نوسان بوده است.
مطابق با شاخص نوسانات Crypto Currency یا همان (CVI) تحرکات اصلی قیمت ها تا ۷ ماه May اتفاق می افتادند، دقیقا زمانی که Terra blockchain’s UST stablecoin ارزش دلاری خود را از دست داد و در سرازیر سر خوردن خود قرار گرفت و شوک های متعددی به مارکت وارد کرد.
این روند بیت کوین را به جایی رسانده که حتی از برخی شاخص های Equity هم کمتر نوسان می کند. به طور مثال تغییرات بیت کوین در ماه گذشته حدود ۹.۴٪ بوده در حالی که تغییرات NASDAQ برابر با ۱۰.۳۵٪ بوده است.
مهمترین عامل از مجموعه عواملی که می تواند باعث این رویه برای بیت کوین و همچنین سایر ارزهای دیجیتال شده باشد، فقدان حجم معاملاتی مناسب است. بر اساس داده های سایت blockchain.com کل حجم معاملاتی بیت کوین در صرافی های اصلی کف ۱۴۳.۵ میلیون دلار را در ۳۰ روز گذشته دیده است.
به عنوان عامل موثر دوم نیز میتوان تصمیمات فدرال رزرو در راستای انقباض اقتصادی و با هدف کاهش تورم جاری در اقتصاد این کشور، بسیار تاثیرگذار دانست.
باید این نکته را هم در نظر داشت که با سقوط بازار Crypto Currency در ماه June سال میلادی جاری، بسیاری از فعالین در این بازار سعی کردند تا به نحوی از انجام معاملات بیشتر در این مارکت خودداری کنند و به نوعی با خروج سرمایه هایشان کاهش حجم معاملاتی را رقم زدند.
آیا BitCoin در کف قیمتی خود قرار دارد؟
عدم نوسانات قیمتی در بازه زمانی اخیر نظر بسیاری را در مورد اینکه BitCoin آیا در حال کف سازی است یا خیر، جلب کرده است. یکی از راه های بررسی این دیدگاه مقایسه آن با چارت سال ۲۰۱۸ است. در زمستانی دیجیتالی سال ۲۰۱۸ بیت کوین سقوط شدیدی را از قیمت ۱۷۱۷۶ دلار در ۵ ژانویه تا ۵۷۶۸ دلار در ۲۴ جون تجربه کرد. در بازه زمانی ۴ ماه و نیم پس از آن، روند قیمت بیت کوین در تلاش برای شکستن این رویه بود ولی هرگز به کف قیمتی قبلی خود در ماه جون برنگشت.
نکته جالب تکرار اتفاق مشابه در سال ۲۰۲۲ است که بیت کوین در ۱۸ جون حد پایین قیمت ۱۷۶۳۶ دلار را دید و علی رغم تلاش های زیاد نتوانست این حد پایین را بشکند.
به هر حال برای اثبات این دیدگاه بیت کوین می بایست تا ماه نوامبر سال جاری روند فعلی خود را حفظ کند. در حالی که سمت Bulish بازار منتظر نتایج انتخابات میان دوره ای آمریکاست، سمت Bearish بازار نظرشان به سمت تورم رو به افزایش و وضعیت ضعیف اقتصاد کلان بین المللی است.
از آن جا که از ماه جولای تا کنون نوسانات چندانی به چشم نمی آید، ما احتمالا نتیجه شکسته شدن این روند را به زودی متوجه خواهیم شد، احتمالا در ماه نوامبر.