مقایسه چرخه Bearish بیتکوین با ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸
بیت کوین در سال اخیر در حدود ۶۵٪ کاهش را در ارزش قیمت معاملاتی خود تجربه کرده است. از زمان آغاز کار Bit Coin در سال ۲۰۰۹ می توان آن را در همه ادوار یک سرمایه گذاری سود ده تلقی کرد، به جز سال های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ که به ترتیب نزول منفی ۵۸ و منفی ۷۳ درصدی را شاهد بوده است. حالا سوال اینجاست که رویه پیش گرفته شده برای بازار ارز دیجیتال و به خصوص BTC را باید به عنوان یک سال بد دیگر برای آن در نظر گرفت یا صرفا یک دوران گذار و رشد به سوی تحرکات مثبت؟
تحرکات اخیر Bit Coin
از اواخر ماه August تا روز ۷ نوامبر، بیت کوین در یک بازه رنج زدن ما بین ۱۸ تا ۲۱ هزار دلاری قرار داشت و از دیدگاه Price Action دچار Sideways شده بود. با سقوط FTX در این روز، بیت کوین یک بازه رنج زدن جدید اما این بار در دامنه قیمتی پایین تر را آغاز کرد، بازه قیمتی بین ۱۵ تا ۱۷ هزار دلار.
انجام این اتفاق سرآغاز یک موج جدید از وقایع غیر قابل پیش بینی برای بازار ارز دیجیتال شد. قیمت معاملاتی بیت کوین ۲۳ درصد ریزش کرد و از ۲۰۶۴۳ به ۱۵۸۴۰ دلار کاهش پیدا کرد. این قیمت از ماه نوامبر ۲۰۲۰ تا کنون پایین ترین قیمت معاملاتی برای بیت کوین در بازار ارزهای دیجیتال بوده است.
با مشاهده اعلام ورشکستگی های صورت گرفته در حوزه Crypto Currency حتی از Block Fi گرفته تا Genesis می توان اینطور برداشت کرد که هر کس که می خواسته از این بازار خارج شود، تا الان خارج شده است.
در چهارشنبه هفته گذشته اما بیت کوین یک حرکت ۳.۴ درصدی کرد و قیمت آن به ۱۷ هزار دلار رسید، حالا سوال اینجاست که الان دقیقا قیمت معاملاتی بیت کوین به چه پارامتر یا پارامترهایی وابسته است؟
تغییرات نرم بیتکوین پس از کرش کردن FTX
اولین نشانه تاثیر مستقیم FTX بر BTC را می توان از تاثیر مثبت ولی نه چندان زیاد گزارش بهتر از انتظار CPI با مقدار ۷.۷ درصد بر بازار ارز دیجیتال متوجه شد. مطابق انتظارها، شاخص S&P500 اما توانست ۶.۷ درصد تحرک را تجربه کند. به دلیل کاهش نقدینگی در بازار ارز دیجیتال برای ارز دیجیتال بیت کوین و همچنین کاهش میزان مارکت کپ آن به ۳۲۲ میلیارد دلار، ارز دیجیتال غالب بر این بازار یعنی بیت کوین، ارتباط کمتری با شاخص Beta نسبت به ریسک حاکم در سیستم دارد.
با Pull back معادل با ۷۷ درصدی از All Time High یا همان ATH بیت کوین، سرمایه گذاران بزرگ یا همان موسسات مالی تمایل خود را برای ورود به بازار از دست داده اند.
تاریخ های مهم برای Bit Coin
در روزهای آینده شاهد انتشار گزارش بعدی CPI در تاریخ ۱۳ دسامبر خواهیم بود و این گزارش می تواند وضعیت ارتباط و تاثیرپذیری بیت کوین با این مولفه اقتصادی را برای ما مشخص کند. از سمت دیگر جلسه FOMC نیز در فردای همان روز یعنی ۱۴ دسامبر برگزار خواهد شد که با برگزاری این جلسه بیشتر و مطمین تر از قبل می توان راجع به پارامترهای تاثیرگذار بر تغییرات بیت کوین تصمیم گیری کرد.
برای مشاهده شاخص دلار بر ارزهای دیجیتال و طلا اینجا کلیک کنید.
چرخه های قیمت بیت کوین پس از عبور از مارکت Bearish
چرخه فعلی که برای چارت قیمت بیت کوین و تغییرات آن شاهد هستیم بسیار مشابه با بازه زمانی ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ و همچنین ۲۰۱۸ می باشد. در سال ۲۰۱۸، Pull Back صورت گرفته برابر با ۸۴ درصد بود و به مدت ۳۶۴ روز ادامه داشت. پول بک فعلی که در حال حاضر شاهد آن هستیم ۷۷ درصد است و به مدت ۳۷۷ روز طول کشیده که آغاز آن را از ۱۰ نوامبر سال ۲۰۲۱ میلادی می توانیم در نظر بگیریم.
در واقع، الگوی رفتاری و تغییرات پول بک بسیار مشابه دو دوره رکود و بازار خرسی قبلی هستند، اما این بار با عمقی کمتر.
جنبه های مثبت و منفی برای قیمت BTC
با فشارهای فروش قوی که از سمت Grayscale Bitcoin Trust برای پاسخ به تعهدات پرداختی خود و نیاز به تامین بیت کوین دارد و همچنین ماینرها، رنج زدن چارت تکنیکال قیمت بیت کوین می تواند بهترین سناریو قابل پیش بینی باشد. اما اخبار مثبت پیش رو را هم نباید نادیده گرفت.
بیت کوین به عنوان یکی از چند ارز دیجیتال و به عنوان یک دارایی بالای ۲۰۰۰۰ دلار در حال Regulated شدن هست. هلدینگ Fidelity هم اقدام به راه اندازه معاملات ارز دیجیتال برای سرمایه گذاران خرده فروشی خود در بستر Fidelity Crypto کرده است.
در نهایت، شاخص قدرت دلار یا همان DYX نیز در یک ماه گذشته نزول ۳.۷۸ درصدی داشته است. در همین حین، واحد پولی یورو و پوند انگلیس نیز در سال گذشته در شرایط خوبی نیستند و به ترتیب ۸.۱۳ و ۱۰.۹۰ درصد پایین تر از ابتدای این بازه زمانی قرار گرفته اند. با جمیع این موارد، بیت کوین احتمالا خواهان و خریدارانی را هم در بازه زمانی نزدیک پیش رو، پیدا خواهد کرد.
منبع: Investing.com
پاسخها