دوشنبه سیاه، روزی روشن برای پائول تئودور جونز
دوشنبه ۱۹ اکتبر سال ۱۹۸۷ میلادی رو میشه سیاه ترین دوشنبه تاریخ دونست. روزی که بسیاری از تریدرها که به امید یک شروع عالی برای این هفته وارد بازار شده بودند، در پایان روز فقط آرزوی مرگ داشتند. شاخص سهام داوجونز ۵۰۸ واحد ریزش کرد و از طرف دیگه همه ۲۳ بازار بزرگ جهانی هم دچار ریزش شدید شده بودند. ضرری که به معامله گران وارد شد مبلغی معادل با ۱.۷ تریلیون دلار بود، یعنی ۲۱% بیشتر از کل ارزش بازار کریپتوکارنسی.
ترس، رکود، بحران، و ناامیدی همه جا رو فراگفته و پاییز جهان فرا رسیده است؛اما، آن طرف شهر و تنها در یک خانه اوضاع کمی متفاوت بود. صدای جشن و خوشحالی ساکنین وسط این همه ناامیدی به خوبی به گوش میرسه! محل زندگی آقای پائول تئودور جونز، پیامبر دوشنبه سیاه و بزرگ صیاد بازارهای نزولی، با سود بی نظیر از پوزیشن ۱۰۰ میلیون دلاری در همون روز
پوزیشن 100 میلیون دلاری جونز
اولین قدم آقای جونز برای تحلیل این ریزش الگوبرداری از سقوط بازار در سال ۱۹۲۹ میلادی بوده که منجر به پیش بینی کاملا درستش شد، تا در نهایت چند پوزیشن سل (Sell) یا همون شورت رو باز کرد. تئودور جونز در این روز ۱۰۰ میلیون دلار درآمد کسب کرد و در یک روز کل سرمایه خودش رو سه برابر کرد. پیش بینی پوزیش ۱۰۰ میلیون دلاری جونز درست بود!
پائول تئودور جونز کیست؟
آقای جونز متولد ۲۸ سپتامبر ۱۹۵۴ هست و در شهر ممفیس در ایالت تنسی در کشور ایالات متحده آمریکا چشم به جهان گشوده است. شهری که زادگاه هنرمندان بزرگی مثل آقای تارانتینو، مورگان فری من، جانی کش، و الویس پریسلی است و این بار یک هنرمند نه در عرصه سینما یا موسیقی، بلکه یک هنرمند اقتصاد به جهان معرفی کرد. او در دانشگاه ممفیس لیسانس رشته اقتصاد گرفت اما او در این حین به صورت آکادمیک به یادگیری کاری که دوست داشت هم پرداخت.
از جمله فعالیت های جانبی جونز میشه به ورزش بوکس سبک وزن هم اشاره کرد. برای ادامه تحصیل در دانشگاه بزرگ و معتبر هاروارد پذیرش گرفت اما در نهایت از ادامه تحصیل انصراف داد.
جونز به اندازه ای که میخواست دانش کسب کرده بود و حالا وقت اقدام عملی بود. آغاز کار جونز با معاملات آتی بورس پنبه در بازار بورس پنبه نیویورک شکل گرفت. او خیلی زود به دلیل خواب بودن پشت میز کارش توسط رئیسش از کار اخراج شد. اما او به خوبی از کار با پنبه یاد گرفته بود که چطوری با پنبه سر ببره!
اخراج کردن استعداد بزرگی مثل آقای جونز بیشتر شبیه یک جوک به نظر میرسه. بعد از چند سال، جونز خزانه دار و سپس رئیس بورس پنبه نیویورک شد و این هم در واقع درسی برای رئیسش شد که گاهی وقت ها یک چرت کوچک بین کار هم میتونه لازم باشه.
در سال ۱۹۹۰ زمانی که حباب سهام ژاپن در حال ترکیدن بود، جونز برای دوشنبه سیاه خودش یک تولد کوچک برگزار کرد و ۸۷.۴ درصد از طریق معامله سل / شورت (Sell) سود به دست آورد.
مثل این میمونه که دیگه بتونیم کلمه جونز رو جایگزین کلمه سل/Sell در نظر بگیریم. تجارب جونز در زمینه معاملات و بورس پنبهه تونست در سایر کالاها و شاخص ها و قراردادهای مالی، مثل معاملاتی آتی ارز هم استفاده بکنه.
سال ۱۹۸۰ بود که جونز اقدام به تاسیس شرکت سرمایه گذاری خودش کرد، با سرمایه گذاری های بسیار متنوع؛ از تجارت کلان جهانی گرفته تا سرمایه گذاری اساسی در ایالات متحده آمریکا و اروپا، بازارهای نوظهور، سرمایه گذاری های پر ریسک یا به اصطلاح خطرپذیر، کاهالا یا همون Commodities، استراتژی های مبتنی بر رویداد ها و تکیه بر اطلاعات فاندامنتال، سیستم های تجارت فنی و در کل بازاری نمونده که بخوایم بگیم جونز ازش بی نصیب مونده. جونز سیری ناپذیر بود!
شرکت آقای جونز به حدی بزرگ شد که حتی دومین مبلغ جریمه مالی بزرگ تاریخ در زمان خودش توسط SEC (Securities and Exchange Commission) یا همون کمیسیون بورس و اوراق بهادار رو به شرکت خودش اختصاص داد، معادل با ۸۰۰ هزار دلار آمریکا.
فسلفه و استراتژی ترید پائول تئودور جونز
آقای جونز یک تریدر ماهر در سبک سوئینگ تریدر / Swing Trader هست و استاد استفاده از نقاط برگشتی هست. برای ورود نقطه با کمترین ریسک رو انتخاب میکنه و وقتی معاملاتش به سمت ضرر حرکت می کنند، رفته رفته حجم پوزیشن های معاملاتی خودش رو کاهش میده.
تئودور روز خودش رو صرف خوشحالی و آرامش میکنه، در قبال معاملاتی که باعث اذیت و ناراحتی خودش بشه صرف نظر میکنه و می گه: هیچ چیز بهتر از یک شروع دوباره نیست. شعار همیشگی تئودور اینه که:
یک دفاع عالی بسیار بهتر از یک حمله بزرگ است.
تئودور جونز همیشه استراحت های خوبی به خودش میده و هیچ وقت پیوسته ترید نمیکنه. از همه مهمتر این نکته ست که آقای جونز عاشق کارش هست. هر کدوم از ما هم اگر از کارمون راضی هستیم هیچ موقع علاقمند به ترک محل کار در پایان ساعت کاری نخواهیم بود.
جونز هیچ وقت با بازارهای مالی قمار نکرده و هروقت که هوای قمار کردن با بازارهای مالی به سرش بزنه، چند روز خودش رو از ترید کردن منع می کنه.
سبک تجارت کلان جهانی جونز اساسا مبتنی بر تجزیه و تحلیل فنی است. در مصاحبه خودش در سال ۲۰۰۰ گفته که متاسف بوده که چرا در دهه 90 میلادی بیشتر درگیر سرمایه گذاری در شرکت های تکنولوژی نشده.
از دید جونز، آینده از آن تکنولوژی است و در همین راستا هم گفتش که بیت کوین رو به عنوان محافظ در برابر تورم نگه خواهد داشت.
امروزه ارزش دارایی خالص آقای پائول تئودور جونز، به بیش از ۵.۳ میلیارد دلار تخمین زده میشه و با این ارقام آقای جونز به عنوان رتبه ۳۴۳ در میان ثروتمندترین افراد دنیا و همچنین رتبه ۴۰۷ پردرآمدترین مدیر یک صندوق تامین قرار میگیره.
جونز ثروتمند به عنوان بنیانگذار بنیاد رابین هود (Robin Hood) که محوریت سعی و تلاش این موسسه کاهش فقط در شهر نیویورک آمریکاست، شناخته میشه.
سال ۲۰۱۹ بود که رویترز (Reuters) از آقای جونز به عنوان یکی از غول ها نام برد و اون رو در میان معامله گران سطح دنیا به عنوان یک افسانه شناختند.
کلید موفقیت جونز، زود شناختن استعداد خودش بود و در مرحله بعد پروش و توسعه این استعداد. او همیشه اولویت اول را به بازارهای مالی اختصاص داده و بیشترین ارزش را برای تجزیه و تحلیل افکار خودش در نظر می گیرد.
اگر به مقالات مربوط به تریدرهای موفق و بزرگ علاقه دارید به تریدر پلاس سر بزنید.