تحلیل هفتگی وال استریت با آبتین، با رسیدن به سال ۲۰۲۲ میلادی و اتمام پرونده سال ۲۰۲۱ با رویکردی جدید و با جدیت و تلاش بیشتر در کنار شماست تا با هم بتوانیم در مسیر موفقیت در بازارهای مالی بین المللی قدم برداریم.
بدون شک تاثیر کرونا و سویه های مختلف این بیماری در سطح جهان از جمله اومیکرون و دلتا را بر بازارهای مالی و به طور کلی اقتصاد جهانی دیدیم و حتما واکنش بازارها و روندها را تجربه کردیم. متاسفانه یا خوشبختانه با اتخاذ روند سیاست های انقباضی پولی توسط دولت ها مواجه هستیم و تمایل به سمت Tapering و سیاست های انبساطی رو به کاهش قرار گرفته است.
بحران انرژی که این مدت اخیر با توجه به بازه زمانی فصل سرد در اکثر نقاط جهان وجود داشت، دیگر گریبان گیر همه شده بود و برای همه یک مسئله قابل توجه شده بود.
شاخص های بازار سهام و نقشه بازار را با مرور فصل گذشته یا آخرین و چهارمین فصل از سال قبل و به طور کلی سال ۲۰۲۱ آغاز می کنیم.
با به راه افتادن جریان Tapering و تغییراتی که در نرخ بهره اتفاق افتاد، و تفاوت های وضعیتی که در قسمت های مختلف نقشه بازار می توانیم مشاهده کنیم، دوگانگی و عدم قطعیت در روند بازار را می توان دید. شاید بتوان امیدوار بود در سال آینده بازار راه خودش را پیدا کند و در مسیر معینی قرار بگیرد.
با دیدن رنگ سبز به طور کلی در بررسی عملکرد یک ساله نقشه بازار سهام، می توان متوجه شد که عملکرد کلی بازار رو به رشد و توسعه بوده و با کمتر شدن ترس و نگرانی های ناشی از بیماری کرونا روند بازار رو به بهبود و رشد گذاشته است. البته که برخی شرکت ها یا سکتورها در بررسی یک ساله نقشه بازار همچنان رنگ قرمز را انتخاب کردند و هنوز در حال دست و پنجه نرم کردن با این مشکلات هستند. مانند شرکت های هواپیمایی و مرتبط با مسافر و تفریحات که علی رغم رسیدن به زمان سال نو میلادی همچنان این مشکلات گریبان گیر این شرکت ها هست و نتوانستند آنطور که انتظار می رفت از این شرایط خارج شوند.
همانطور که در مقالات قبلی بخش تریدر پلاس گفته شد، شاخص S&P500 متمرکز بر ۵۰۰ شرکت برتر و بزرگ بازار سهام می باشد که از دید عملکرد هم بسیار موفق عمل کرده و در طی سال گذشته رشد ۲۸ درصدی را رقم زده. با توجه به مشکلاتی که در سال ۲۰۲۱ وجود داشت و موانع پیش آمده سر راه شرکت های بزرگ سهامی، عملکرد فوق العادی را از سمت شرکت های حاضر در این شاخص شاهد هستیم.
در سایر شاخص ها هم خوشبختانه علی رغم تمام چالش ها و بحران ها و مسائل پیش روی شرکت ها در سال گذشته، همچنان عملکرد مثبت را در میان شاخص های NASDAQ، DowJones و NYSE شاهد هستم. این نرخ رشد برای این شاخص ها بین ۱۸ الی ۳۰ درصد افزایش برای شرکت های ایندکس شده در این شاخص ها می باشد و بیشترین رشد هم متعلق به شاخص NASDAQ بوده است.
مارکت کپ شرکت ها در سال ۲۰۲۱ تجربه عدد ۳ تریلیون دلار برای یک شرکت، اپل، با نماد AAPL را به دست آورد که البته بعد از مدتی دوباره به زیر این سقف قیمتی رسید و در نهایت در حال حاضر با مبلغ مارکت کپ ۲.۹۱۳ تریلیون دلار همچنان در صدر قرار دارد و برای خیلی از سرمایه گذارها گزینه ای بسیار جالب توجه می باشد.
شرکت های مایکروسافت، گوگل، آمازون، تسلا، فیسبوک، و NVIDIA با مبالغ ارزش مارکت کپ به ترتیب ۲.۵۲۵، ۱.۹۲۱، ۱.۶۹۱، ۱.۰۶۱، ۹۳۵ و ۷۳۵ در جایگاه های بعدی این رده بندی قرار می گیرند.
شدیدترین افت ارزش سهام یا مارکت کپ سهام یک شرکت برای اسم های نام آشنایی مانند علی بابا (Ali Baba)با ۴۹% کاهش، پی پل (PayPal) با ۱۹.۵ درصد کاهش، دیزنی (Disney) با ۱۴.۵ درصد کاهش، ورایزون (Verizon) با ۱۱.۶ درصد از دست دادن ارزش مارکت کپ و در نهایت Novartis با افت ۷.۴ درصدی، اتفاق افتاده است.
هماهنطور که در لایوهای اینستاگرامی مجموعه ATS و سایر گزارش های هفتگی تحلیل وال استریت با آبتین خدمت شما دوستان عرض شده بود، سهام شرکت NVIDIA در سال ۲۰۲۱ باید مورد توجه ما می بود و روند رشد این شرکت با سرعت خوبی رو به پیشرفت بوده و هست. رشد فوق العاده ۱۲۵.۳ درصدی ارزش مارکت کپ برای یک سهم، یعنی بیش از ۱.۲۵ برابر بزرگ تر از قبل شدن شرکت، یعنی بیش از دو برابر شدن ارزش مارکت کپ شرکت، و این رشد بی سابقه به شدت می توانست برای شما در صورتی که سهام این شرکت را داشتید پرسود واقع بشود.
جایگاه دوم بیشترین رشد مارکت کپ در سال ۲۰۲۱ هم متعلق به گوگل هست که با ۶۵.۳ درصد رشد توانست عملکرد بسیار خوبی را از خود نشان بدهد. همچنین در جایگاه پنجم شرکت شناخته شده مایکروسافت با ۶۲.۷ درصد رشد قرار گرفته است.
بیشترین سود در سهام شرکت های بورس آمریکا در رتبه اول رده بندی خودش، شرکت اپل را با حدود ۱۵۳ میلیارد دلار سودزایی قرار داده است. شرکت آمازون با مبلغی مشابه در رتبه ۲ قرار دارد و والمارت با مبلغی حدود ۱۳۹ میلیارد دلار جایگاه سوم را برای خود اخذ کرده است. مایکروسافت با ۱۱۶ میلیارد دلار سودزایی در سال گذشته در رتبه چهارم این رتبه بندی قرار می گیرد.
در ادامه مطالب این تحلیل هفتگی از وال استریت که می توانید از ویدئو بالا مشاهده کنید، تحلیل چارت قیمت سهام GameStop، UPST، Moderna، DVN، و در نهایت CLR بررسی شده اند. در قسمت بررسی عرضه اولیه سهام (Initial Public Offering – IPO) میزان عرضه های عمومی اولیه سهام در سال گذشته بررسی شده و پرسودترین سهم ها در عرضه اولیه را تحلیل کرده ایم.
امیدواریم این تحلیل هفتگی برای شما و تریدهای های مفید و مثمر ثمر باشد.