استاپ لاس یا حد ضرر چیست – چطور حد ضرر تعیین کنیم – نحوه محاسبه استاپ لاس

استاپ لاس یا حد ضرر

اگر در بازارهای مالی “قطعیت” وجود داشت فاصله تا تحقق همه ی رویاهایمان فقط یک معامله بود!

یعنی اگر فقط می توانستیم ۱۰ پیپ حرکت در بازار را درست تشخیص دهیم به نحوی که آن معامله از نقطه ی ورود ما حتی یک پیپ هم در ضرر نرود و در جهت پیش بینی ما ۱۰ پیپ حرکت کند می توانستیم تمام دارایی خود را وارد آن معامله کنیم و با یک حجم وحشتناک زیاد، سود هنگفتی را به دست بیاوریم.

اما متاسفانه اینطور نیست… هیچ قطعیتی در بازارهای مالی وجود ندارد و چون قطعیتی وجود ندارد باید همیشه جانب احتیاط را رعایت کنیم. مهمترین وسیله یا ابزار ما برای کاهش ریسک در معاملات تعیین استاپ لاس یا حد ضرر برای معاملاتمان است.

تعریف استاپ لاس یا حد ضرر

فرض کنید بعد از تحلیل یک سهم یا رمزارز یا جفت ارز فارکسی یا یک کامودیتی مثل طلا به این نتیجه رسیده اید که اینجا محل مناسبی برای خرید آن دارایی است و امکان رشد تا نقطه ی مشخصی وجود دارد. دقت کنید “امکان” رشد وجود دارد! پس نقطه یا محدوده ای را هم مشخص می کنید که اگر قیمت آن نقطه یا محدوده را دید یعنی تحلیل شما اشتباه از آب درآمده و قیمت ممکن است ریزش زیادی را از آنجا تجربه کند. پس وقتی امکان سود از بین می رود برای جلوگیری از ضرر زیاد، در آن نقطه یا محدوده معامله ی خود را با ضرر کم می بندیم و جلوی ضرر زیاد در آن معامله را می گیریم تا دوباره در شرایط دیگری اقدام به تحلیل و معامله ی جدید کنیم. به این ترتیب ما همواره در بازار خواهیم بود و می توانیم در معاملات دیگری این ضرر را جبران کنیم.

دقت داشته باشید که بازارهای مالی همواره تا ابد هستند مهم این است که شما بتوانید تا ابد در این بازارها دوام بیاورید و به سود دهی مستمر برسید. تعیین استاپ لاس به شما این کمک را خواهد کرد.

استاپ لاس یا حد ضرر

نحوه ی تعیین استاپ لاس یا حد ضرر

برای ترید یا معامله کردن در بازارهای مالی، باید بتوانیم لبه های بازار را تعیین کنیم. لبه های های بازار مناطقی هستند که اگر معامله ی ما در آن مناطق استاپ لاس یا حد ضرر بخورد می توانیم در صورت دیدن تریگر مناسب وارد معامله ی معکوس آن شویم. پس همواره استاپ لاس را باید در جایی قرار دهیم که در صورت تاچ شدن آن، بتوانیم به دنبال تریگر ورود در جهت مخالف معامله ی خود باشیم. پس به این ترتیب می توانیم وارد معاملاتی شویم که ریسک به ریوارد مناسبی هم برای ما دارند، چرا که اصولا قیمت از “لبه های بازار”، حرکات بسیار مناسب و چشمگیری را انجام می دهد.

رابطه ی بین استاپ لاس و مدیریت سرمایه

خیلی از معامله گران بازار دچار این اشتباه می شوند که استاپ لاس را براساس مدیریت سرمایه تعیین می کنند در حالی که این کار کاملا اشتباه است!

استاپ لاس کاملا بر اساس تحلیل معامله گر، (خواه تکنیکال خواه فاندامنتال) تعیین می شود و در واقع این قیمت و چارت آن دارایی است که می گوید استاپ لاس معامله در آن محدوده کجاست…

در نهایت پس تعیین استاپ لاس بر اساس چارت و قیمت، اصول مدیریت سرمایه ی معامله گر می تواند ورود به آن معامله را تایید یا رد کند، پس مدیریت سرمایه استاپ لاس را تعیین نمی کند.

مثال:
چارتی را فرض کنید که به فرض در قیمت ۱۰۰ تشخیص داده اید که موقعیت ورود به معامله ی خرید را دارد. پیش بینی می کنید که به احتمال زیاد، قیمت تا ۱۱۰ بالا خواهد رفت و اگر قیمت به عدد ۹۵ برسد ریزش شدیدی را این دارایی تجربه خواهد کرد. به نظر معامله ی مناسبی می رسد، ریوارد دو برابر ریسک یا ضرر…
حال اصول مدیریت سرمایه ی شما به شما می گوید که مقدار این استاپ لاس زیاد است و استاپ لاس روی عدد ۹۶ را می پذیرد. حال اگر استاپ لاس را روی ۹۶ بگذارید ممکن است قیمت به پایین آمده و استاپ شما را فعال کرده و سپس به سمت تارگت شما حرکت کند. اینجا مشکل تحلیل شما نبوده بلکه اشتباه شما این بوده که به جای چارت، از مدیریت سرمایه برای تعیین استاپ لاس استفاده کرده اید.

در مقاله ی بعدی موارد بیشتری را در باب استاپ لاس یا حد ضرر در معاملات برای شما عنوان خواهیم کرد.

مقالات مرتبط

تحلیل هفتگی وال استریت با آبتین

این هفته شاهد روند کاهشی در بازار سهام آمریکا، قیمت دلار استرالیا در بازار فارکس و همینطور قیمت بیت کوین در بازار ارز های دیجیتال بودیم. این اتفاقات چقدر به هم وابسته هستند و این قیمت ها و شاخص ها چطور با هم مرتبط هستند؟ ارائه گزارشات مثبت ارنینگ (Earning) مایکروسافت و اپل و تسلا توانست در این بازار قرمز رنگ، برای این سه شرکت رنگ سبز و روند مثبت را به همراه داشته باشد
افزایش نرخ تورم در آمریکا و همچنین اتحادیه اروپا تمایل سیاستگذاران مالی را به سمت سیاست های انقباضی پولی برده تا بتوانند تورم را مهار کنند، این تصمیمات چگونه بر بازارهای مالی جهانی تاثیرگذار خواهد بود؟
برای پاسخ این سوالات شما را مطالعه این مقاله و ویدئو تحلیل هفتگی وال استریت با آبتین دعوت می کنیم.

مقدمه‌ای بر تحلیل تکنیکال: راهنمای جامع برای معامله‌گران تازه‌کار

مقدمه‌ای بر تحلیل تکنیکال: راهنمای جامع برای معامله‌گران تازه‌کار؛ آشنایی با مفاهیم اولیه، نمودارها، الگوهای قیمتی و نشانگرهای تکنیکی. شروع مسیر موفقیت در بازارهای مالی از اینجا

ترس از دست دادن معامله گران

در هر زمانی از روز، هزاران بازار وجود دارد که منتظر شماهستند. صدها هزار نمودار در بیست و چهار ساعت شبانه روز و ۵ روز هفته در حال نوسان و حرکت هستند که هر تیک آن می تواند براي شما پولسازي کند. برخوردن به معاملات از دست رفته می تواند چالشی واقعی براي معامله گران باشد، و هر روز شما با پول هایی سر و کار دارید که وارد حساب معاملاتی تان نشده اند. اینکه ببینید که این پول چقدر بوده است ذهنیت معامله گر را با چالشی جدي روبرو کرده و منجر به اشتباهات بزرگ در معامله گري می شود.

روانشناسی معاملاتی چیست و شامل چه بخش‌هاییست

سه اصل مهم در معامله گری را می توان شامل: روانشناسی ترید یا روانشناسی معاملاتی و روانشناسی بازار، استراتژی معاملاتی و نهایتا مدیریت ریسک و سرمایه دانست. احساسات تریدرها به عنوان نیروی محرک روانشناسی در تصمیمات معاملاتی آن ها عمل کرده و تصمیمات معاملاتی و اقتصادی را می توان ناشی از آن دانست.
روانشناسی بازار و روانشناسی ترید، دو مبحث متفاوت هستند که در این مقاله به اختصار به بررسی تفاوت های آن ها پرداختیم و مثال هایی از بازار خرسی و گاوی یا همان بریش (Bearish) و بولیش (Bullish) را می بینیم.

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

X
X