پرش لینک ها
خودآگاهی یک تریدر

خودآگاهی یک تریدر، از شناخت تا تحول

خودآگاهی یک تریدر، از شناخت تا تحول

خودآگاهی یک ویژگی شخصیتی است که برای موفقیت خیلی مهم است، نه فقط در معامله گری، بلکه در همه‌ی عرصه های زندگی. با پی بردن به قدرت خودآگاهی و شناخت متوجه میزان تاثیر آن نه تنها در زمینه فعالیت ترید شما، بلکه در تمام جنبه‌های زندگی می‌شوید.

خودآگاهی چیست؟

خودآگاهی یعنی شما نسبت به خودتان اگاهی داشته باشید. این آگاهی می تواند شامل نقاط ضعف و قوت تان باشد و یا شامل آگاهی از وضعیت جاری ذهنی تان و وضعیت احساسی تان باشد.

خودآگاهی یک تریدر

خودآگاهی روزانه و توانایی ارزیابی وضعیت جاری ذهن برای معامله گر بسیار مهم است. چرا که معامله گر بودن یعنی شما باید مدام تصمیماتی را بگیرید که می تواند از پول شما کم کند و یا به آن اضافه کند و حتی منجر به ضررهای بزرگ شود، اطمینان از اینکه در بهترین سطح عملکردی قرار دارید بسیار مهم است. با این وجود بسیاری از معامله گران هنوز هستند که معامله گری را بعنوان شغلی می بینند که باید صرف نظر از احساسشان 5 تا 9 ساعت درروز جلوی مانیتور و چارت قیمت بنشینند.

وضعیت ذهنی تان را چِک کنید

هر روز صبح، قبل از اینکه پلتفرم معاملاتی تان را روشن و ران کنید، چند دقیقه وقت بگذارید تا وضعیت جاری ذهنی خود را ارزیابی کنید.

خودآگاهی یک تریدر

 نکات زیر می توانند به عنوان یک راهنما در ارزیابی خودتان به شما کمک کند.

  1. آیا احساس بیماری و ناخوشی میکنید؟ گرچه واضح است که زمانی که بیمار هستید نباید معامله کنید، با این وجود بسیاری از معامله گران به این موضوع توجه ندارند و وقتی بیمارند همچنان مثل وضعیت طبیعی به معامله می پردازند.
  2. آیا استراحت و خواب کافی داشته اید؟ کم خوابی تاثیرات شدیدی روی عملکرد و نحوه یِ کنش و واکنش با بازار دارد، همین تاثیر را نوشیدن مواد الکلی یا روانگردانها هم دارند.
  3. آیا عصبانی یا تحریک عصبی شده اید؟ بحث با همسر یا گفتگوی های جدی در محیط کار می تواند با شما وارد بازار و معامله گری تان شود و منجر به عدم تمرکز می شود.
  4. هیجان بیش از حد نیز از سوی دیگر ، می تواند بصورت چشمگیری فرایند تصمیم گیری شما را تحت تاثیر قرار دهد. سرخوشی زیاد می تواند خطرناک باشد.چرا که ممکن است درتحلیل ریسک دچار خطا شوید و یا ضرر های بالقوه را قابل اغماض تلقی کنید.
  5. اگر در جریان بردهای پشت سرهم قرار داشته باشید معمولا اعتماد بنفس تان بیش از حد بالا میرود و بنابراین کمتر با ریسک مخالفت میکنید، و این باعث می شود که ریسک بالاتری را انجام دهید. بر عکس این حالت نیز وجود دارد یعنی اگر دچار باختهای پشت سر هم شده باشید، بیش از حد محتاط می شوید بنابراین بدست خودتان از معاملاتی که ممکن است پتانسیل سود بالایی داشته باشند صرف نظر می کنید. به منظور ارزیابی شرایط فعلی تان، ببینید چطور با افراد و وضعیت های اطراف تان تعامل دارید.
خودآگاهی یک تریدر

اگر خیلی احساس خوبی نداشتید و به سوالات فوق جواب هایی دادید که نشانه یک وضعیت ذهنی مناسب نیست، معامله نکنید. برای مثال تا ظهر سیستم را روشن نکنید و یا حتی کل آن روز را معامله کنید، همیشه فرصتهای دیگری نیز برای معامله وجود دارد، اما پول های باخته در معاملات بد بخاطر اشتباهات غیر ضروری را )به راحتی( نمی توان بازگرداند. راه دیگری که برای اجتناب از اشتباهات غیر ضروری در زمانیکه احساس خوبی ندارید وجود دارد این است که در معاملات از پوزیشن های با سایز کوچکتر و ریسک کمتر استفاده کنید.برای مثال اگر در حالت طبیعی در هر معامله 2 درصد ریسک می کنید. تا زمانی که احساس کنید بهتر شده باشید ریسک را به یک درصد یا نیم درصد کاهش دهید . معامله گری ، کسب و کاری نیست که منافعش با ساعات حضور شما وابسته باشد بلکه منافع این کسب و کار وابسته به عملکرد شما است.

پیام بگذارید

این وب سایت از کوکی ها برای بهبود تجربه وب شما استفاده می کند.
مشاهده
کشیدن