سشن چیست | همه چیز درباره ی سشن های بازارهای مالی

سشن‌های مختلف بازارهای مالی

چرا دانستن سشن های بازارهای مالی مهم است؟ اصلا مفهوم سشن چیست؟ چرا در برخی از ساعات روز حرکت های بزرگی را در چارت شاهد هستیم؟ دانستن سشن های بازار چه کمکی در ترید کردن به ما می کند؟

معامله گران در بازارهای مالی باید با سشن ها آشنایی کامل داشته باشند و این از واجب ترین دانستنی ها برای یک تریدر است.

سشن چیست

سشن چیست؟

به بازه های زمانی که اقتصاد یک کشور یا منطقه در آن فعال است سشن گفته می شود.

به زبان ساده تر از زمانی که بازارهای یک منطقه یا کشور باز می شود معامله گران اصلی آن منطقه یا کشور وارد بازار می شوند و این باعث ورود پول زیادی به بازار می شود.

شاید از خود بپرسید که چرا با وجود ۲۴ ساعته بودن بازار برخی ساعت ها مهم است؟

بسیاری از معامله گران بزرگ دنیا و البته در صدر آن ها بانک ها و موسسات مالی برای کار کردن در بازار ساعت های مشخصی دارند و غالبا این ساعت ها هم راستا و منطبق بر ساعات بازگشایی بانک ها، هج فانداها، موسسات مالی و در کل اقتصاد آن کشور یا منطقه است.

سشن های مهم در بازارهای مالی

در بازارهای مالی ۴ سشن بسیار مهم وجود دارد

  1. سشن آمریکا (نیویورک)
  2. سشن اروپا (لندن)
  3. سشن ژاپن (توکیو)
  4. سشن استرالیا (سیدنی)

که تفضیل راجع به آن ها صحبت خواهیم کرد.

سشن‌های مختلف بازارهای مالی

سشن آمریکا

بدون شک مهم ترین سشن معاملاتی برای معامله گران سشن نیویورک یا آمریکاست.

سشن نیویورک از ساعت ۸ صبح الی ۵ عصر به وقت محلی می باشد که معادل ۱۶:۳۰ الی ۰۱:۳۰ بامداد روز بعد به وقت ایران خواهد بود. از ساعت ۱۶:۳۰ تا ۱۸:۰۰ به وقت ایران با پری مارکت (pre market) می باشد و بازار بورس نیویورک رسما از ساعت ۱۸:۰۰ به وقت ایران آغاز به فعالیت می کند که به آن کش اوپن (cash open) نیز می گویند. اصولا در ساعت ۱۸:۰۰  بعد از ظهر به وقت ایران به دلیل ورود پول های بزرگ به بازار حرکت های بیشتری را در چارت ها شاهد هستیم.

مشابه تغییرات ساعت رسمی در شش ماهه ی اول و دوم سال، در سایر کشورها نیز غالبا رخ می دهد فقط زمان به عقب یا جلو کشیدن ساعت ها اندکی متفاوت است به همین خاطر در برخی از روزهای سال که ممکن است کش اوپن را به وقت ایران در ساعت ۱۷:۰۰ شاهد باشیم.

سشن لندن

بعد از سشن آمریکا، سشن لندن از تاثیر گذار ترین سشن ها در دنیای بازارهای مالی بخصوص فارکس به حساب می آید. با بازگشایی بازار لندن نیز مانند بازار نیویورک حجم زیادی از نقدینگی وارد بازار می شود. این ساعت به وقت ایران ساعت ۱۱:۳۰ دقیقه می باشد و تا ساعت ۲۰:۳۰ دقیقه به وقت ایران ادامه دارد.

همپوشانی فعالیت بازار نیویورک(سشن نیویورک) با سشن لندن در بازه ی زمانی ۱۸:۰۰ الی ۲۰:۳۰ به وقت ایران زمان بسیار مناسبی برای ترید کردن از لحاظ حجم نقدینگی به حساب می آید.

سشن توکیو

بورس توکیو از ساعت ۹ الی ۱۸ به وقت محلی فعالیت می کند که ساعت آن به وقت ایران بین ۰۳:۳۰ بامداد الی ۱۲:۳۰ ظهر خواهد بود. سشن توکیو سشن دوست نداشتنی برای معامله گران ایرانی است چرا به وقت ایران نیمه شب به حساب می آید و اغلب معامله گران بیدار نیستند. به همین خاطر اهمیت مدیریت پوزیشن های باز برای افرادی که دی تریدر هستند پیش از خواب مشخص می شود.

سشن سیدنی

شاید بتوان گفت در میان سشن های پر اهمیت بازار، سشن سیدنی به نسبت کم اهمیت تر باشد. سشن سیدنی از این جهت پر اهمیت می باشد که بورس سیدنی محلی برای انجام معاملات کلان جهانی می باشد.

این بازار فعالیت خود را از ساعت ۷ بامداد الی ۱۶ آغاز می‌نماید. این زمان در ایران بین ۰۰:۳۰ بامداد الی ۰۹:۳۰ صبح بوده و در آن، بیشترین نوسانات در جفت ارزهای مربوط به دلار استرالیا مشاهده خواهد شد.

سشن توکیو و سشن سیدنی با یکدیگر، سشن آسیا را ایجاد کرده که بین ۰۰:۳۰ الی ۱۲:۳۰ به وقت ایران خواهد بود.

همانطور که دیدید با دانستن سشن های بازار، بهتر می توانیم علت حرکات بزرگ در ساعات بخصوص را بررسی کنیم. همین طور برای زمان تریدهای خودمان بهتر می توانیم برنامه ریزی کنیم.

مقالات مرتبط

تحلیل هفتگی وال استریت با آبتین

این هفته شاهد روند کاهشی در بازار سهام آمریکا، قیمت دلار استرالیا در بازار فارکس و همینطور قیمت بیت کوین در بازار ارز های دیجیتال بودیم. این اتفاقات چقدر به هم وابسته هستند و این قیمت ها و شاخص ها چطور با هم مرتبط هستند؟ ارائه گزارشات مثبت ارنینگ (Earning) مایکروسافت و اپل و تسلا توانست در این بازار قرمز رنگ، برای این سه شرکت رنگ سبز و روند مثبت را به همراه داشته باشد
افزایش نرخ تورم در آمریکا و همچنین اتحادیه اروپا تمایل سیاستگذاران مالی را به سمت سیاست های انقباضی پولی برده تا بتوانند تورم را مهار کنند، این تصمیمات چگونه بر بازارهای مالی جهانی تاثیرگذار خواهد بود؟
برای پاسخ این سوالات شما را مطالعه این مقاله و ویدئو تحلیل هفتگی وال استریت با آبتین دعوت می کنیم.

ورکشاپ رایگان ورود به بازار بورس آمریکا

آشنایی با ترید در بزرگترین بازار سهام دنیا، بورس وال استریت، بورس NASDAQ و هزاران شرکت بزرگ دنیا از جمله Microsoft و Amazon و Google و Apple و Pfizer و Walmart و … از داخل ایران. در این ورکشاپ یادمیگیریم برای ورود به بازار بورس آمریکا باید چی کار کرد

تحلیل هفتگی وال استریت، هفته ۱۷ سال ۲۰۲۲

هفته قرمزپوشان در بازار سهام آمریکا و ارزهای مهم فارکس! هفته ۱۷ سال ۲۰۲۲ میلادی شاهد ریزش در بازارهای سهام و صنایع مختلف بود و از سمت دیگر هم دلار استرالیا، پوند انگلستان، یورو اروپا و ین ژاپن هم دچار ریزش و روند نزولی بودند.
سهم های شرکت های اپل و مایکروسافت و متا و کوکاکولا رو به صعود، آمازون و بوئینگ رو به سقوط!
توصیه ما به شما این است: در شرایط هفته های جاری به شدت مراقب روند ریزشی بازار و سیاست های انقباضی پولی و بانکی در آمریکا و اروپا باشید، و البته از فرصت های خاص این شرایط برای کسب سود استفاده کنید.

تحلیل هفتگی وال استریت، هفته ۱۸ بازار سال ۲۰۲۲

هفته پرنوسان و پرهیجان ۱۸ بازارهای مالی با تصمیم افزایش نرخ بهره در ایالات متحده آمریکا، انگلستان و استرالیا همراه بود. بازار وال استریت واکنش بسیار خوبی به تصمیمات فدرال رزو نشان داد، اما مدت زیادی نتوانست در مقابل روند نزولی بازارهای سرمایه دوام بیاورد.
قرنطینه های چین هم همچنان به کاهش ارزش دلار استرالیا دامن زد و شاهد تقویت ارزش دلار آمریکا و کاهش ارزش پول انگستان و استرالیا هستیم. تحلیل چرات شاخص S&P به ما می گوید که روند نزولی هنوز تمام نشده اما شاید بتوان در هفته یا هفته های آتی از پوزیشن های Sell به پوزیشن های Buy تغییر رویه بدهیم.
در مقاله و ویدئو اختصاصی مجموعه ATS تحلیل هفتگی بازار و پیش بینی هفته آینده را مشاهده کنید.

روانشناسی معاملاتی چیست و شامل چه بخش‌هاییست

سه اصل مهم در معامله گری را می توان شامل: روانشناسی ترید یا روانشناسی معاملاتی و روانشناسی بازار، استراتژی معاملاتی و نهایتا مدیریت ریسک و سرمایه دانست. احساسات تریدرها به عنوان نیروی محرک روانشناسی در تصمیمات معاملاتی آن ها عمل کرده و تصمیمات معاملاتی و اقتصادی را می توان ناشی از آن دانست.
روانشناسی بازار و روانشناسی ترید، دو مبحث متفاوت هستند که در این مقاله به اختصار به بررسی تفاوت های آن ها پرداختیم و مثال هایی از بازار خرسی و گاوی یا همان بریش (Bearish) و بولیش (Bullish) را می بینیم.

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

X
X