چرا معامله گران اینقدر پرایس اکشن را دوست دارند؟

پرایس اکشن

آیا پرایس اکشن سبک سوددهی است؟

ایچیموکو، الیوت، nds، صدها اندیکاتور و اسیلاتور و روش های تحلیل، چرا اینقدر معامله گران رو به پرایس اکشن می آورند؟ آیا پرایس اکشن سبک سوددهی است؟ پس این همه متضرر در بازارهای مالی چه کار می کنند؟ یا شاید هم این پرایس اکشن، پرایس اکشن واقعی نیست! یک جای کار می لنگد! در این مقاله به بررسی این موضوع خواهم پرداخت.
تعریف همیشگی و ثابت از پرایس اکشن این است که این سبک تحلیل به بررسی رفتار قیمت می پردازد و فاقد هر گونه اندیکاتور و اسیلاتور است و به این لحاظ چون مستقیما با خود قیمت سر و کار دارد پس از این اندیکاتورها و اسیلاتورها جلوتر است.
همین طور برخی پرایس اکشن را مقدم بر تکنیکال کلاسیک می دانند و می پندارند که پرایس اکشن، تکامل و پویایی تحلیل تکنیکال کلاسیک است. عده ای هم پرایس اکشن را زبان بازار می دانند و نگاهی به شدت متعصبانه به آن دارند. تمام این علت ها و علت های ناگفته ی دیگر سبب شده تا پرایس اکشن، رهروان زیادی داشته باشد.

پرایس اکشن

بزرگان پرایس اکشن

از بزرگان سبک پرایس اکشن که هر کدام شاخه های جدیدی را در این سبک تحلیلی بازار ابداع کردند می توان به البروکس، لنس بگز، وایکوف، مایکل و ایف میانته اشاره کرد.
البروکس به شکل حیرت آوری سایکل های بازار را ترسیم می کند و چرخه های حرکت قیمت او، در تمامی تایم فریم ها معتبر است.
سبک پرایس اکشن لنس بگز ولی تا حدودی در انزوا قرار گرفته است، اما نمی توان کتمان کرد که هنوز ستاپ های نسبتا خوبی را در اختیار معامله گران قرار می دهد.
وایکوف را به روایتی اولین مبدع سبک پرایس اکشن می نامند و الگوی وایکوف امروزه الگویی کاربردی برای معامله گران است.
مایکل و ایف میانته هم با سابقه ی درخشانشان در معامله گری، سبک های ICT و RTM را به پرایس اکشن افزودند و باعث شدند تا معامله گران به ستاپ های بیشتر و بهینه تری دست پیدا کنند.

 

آیا پرایس اکشن بدون اشتباه عمل میکنه؟

از همه ی این ها که بگذریم ما خوب می دانیم که هیچ سیستم یا استراتژی معاملاتی ۱۰۰% نخواهد بود استراتژی های پرایس اکشن طبق نظر کارشناسان توانسته نرخ موفقیت ۷۵% را ثبت کند اما با این وجود باز هم علت ناموفق بودن خیل عظیمی از معامله گران با این سبک نامشخص است!
در مقاله های سایکوترید به اهمیت روانشناسی معامله گران و بازار در معاملات اشاره شد، از نکات بسیار کلیدی در پرایس اکشن، ارتباط صد در صدی آن با روانشناسی بازار است، به طوری که گویی پرایس اکشن را از روی متدهای روانشناسی بازار نوشته اند.
از مهمترین ویژگی های پرایس اکشن که باعث شده مشتاقان بسیاری پیدا کند ساده بودن آن است، اما این سادگی بسیاری را به غلط انداخته و علت عدم موفقیت خیلی ها با پرایس اکشن، از همین جا نشات می گیرد. سادگی فریبنده و عدم آگاهی از روانشناسی…
روانشناسی بازار علمی ست که به صورت جداگانه باید و باید فراگرفته شود. اگر تریدری به مبانی روانشناسی بازار آگاه و مسلط نباشد قطعا نمی تواند با پرایس اکشن بازدهی خوبی ایجاد کند.
یک مثال می زنم، قیمت با یک حرکت پر شتاب شروع به حرکت می کند و سپس وارد یک محدوده ی کانال می شود، شتاب صعود کمتر می شود ولی حرکت صعودی همچنان ادامه دارد. روانشناسی در پرایس اکشن اینجا چه می گوید؟ حرکت پرشتاب که از یک بیس شروع می شود و قطعا با شکست یک سطح یا محدوده همراه است حرکتی است که بزرگان بازار رقم می زند و پول بزرگی پشت آن است پس حرکتی پر شتاب صورت می گیرد و وقتی پشتیبانی بزرگان بازار از قیمت به اتمام می رسد پول های خرد یا تریدرهای خرد هستند که وارد بازار می شوند. آنها دیرتر متوجه حرکت قیمت شده اند پس دیرتر وارد می شوند. بالطبع چون پول کمتری دارند با شتاب کتری قیمت را بالا می برند و در نتیجه کانال شکل می گیرد.

پرایس اکشن
همانطور که در این مثال دیدیم برای تمام آموزه های پرایس اکشنی، علتی روانشناسی وجود دارد.
پس حالا متوجه می شویم که چرا خیلی از پرایس اکشن کارها نتیجه ی مطلوبی نمی گیرند، چون با اساس پرایس اکشن که روانشناسی بازار هست آشنا نیستند. البته علت های دیگری هم قابل بررسی است، خیلی وقت ها پیرو سادگی پرایس اکشن افراد دنبال الگوهای معلوم می روند و اگر بازار بخواهد طبق الگوهای کاملا مشخص حرکت کند قطعا تعادل بازار بهم می ریزد.
پس برای گرفتن نتیجه ی بهتر از پرایس اکشن، با اساس پرایس اکشن در بازارها و روانشناسی حرکت قیمت ها، روانشناسی معامله گران و بازارها آشنا شوید. در معاملات پرایس اکشنی خود، فرصت کافی را به خود و معاملاتتان بدهید. هرگز با یک یا چند معامله ی موفق یا ضررده راجع به یک سبک نظر قطعی ندهید و اجازه بدهید استراتژی شما در تعداد معاملات کافی، نرخ موفقیت واقعی خود را نشان دهد.

 

مقالات مرتبط

تحلیل هفتگی وال استریت با آبتین

این هفته شاهد روند کاهشی در بازار سهام آمریکا، قیمت دلار استرالیا در بازار فارکس و همینطور قیمت بیت کوین در بازار ارز های دیجیتال بودیم. این اتفاقات چقدر به هم وابسته هستند و این قیمت ها و شاخص ها چطور با هم مرتبط هستند؟ ارائه گزارشات مثبت ارنینگ (Earning) مایکروسافت و اپل و تسلا توانست در این بازار قرمز رنگ، برای این سه شرکت رنگ سبز و روند مثبت را به همراه داشته باشد
افزایش نرخ تورم در آمریکا و همچنین اتحادیه اروپا تمایل سیاستگذاران مالی را به سمت سیاست های انقباضی پولی برده تا بتوانند تورم را مهار کنند، این تصمیمات چگونه بر بازارهای مالی جهانی تاثیرگذار خواهد بود؟
برای پاسخ این سوالات شما را مطالعه این مقاله و ویدئو تحلیل هفتگی وال استریت با آبتین دعوت می کنیم.

روانشناسی معاملاتی چیست و شامل چه بخش‌هاییست

سه اصل مهم در معامله گری را می توان شامل: روانشناسی ترید یا روانشناسی معاملاتی و روانشناسی بازار، استراتژی معاملاتی و نهایتا مدیریت ریسک و سرمایه دانست. احساسات تریدرها به عنوان نیروی محرک روانشناسی در تصمیمات معاملاتی آن ها عمل کرده و تصمیمات معاملاتی و اقتصادی را می توان ناشی از آن دانست.
روانشناسی بازار و روانشناسی ترید، دو مبحث متفاوت هستند که در این مقاله به اختصار به بررسی تفاوت های آن ها پرداختیم و مثال هایی از بازار خرسی و گاوی یا همان بریش (Bearish) و بولیش (Bullish) را می بینیم.

بیت کوین و صندوق های پوشش ریسک در سال ۲۰۲۲

بازار ارز دیجیتال را برای سرمایه گذاری مناسب می دانید؟ اگر یک صندوق سرمایه بزرگ باشید چقدر از سرمایه تحت مدیریت خود را وارد بازار کریپتوکارنسی می کنید؟ آیا صندوق های سرمایه گذاری پوشش ریسک یا همان Hedge Fund علاقمند به سرمایه گذاری در بازار رمز ارز شده اند و ریسک های آن را می پذیرند؟ در مقاله بیت کوین و صندوق های پوشش ریسک به بررسی موضوع ورود صندوق های سرمایه گذاری پوشش ریسک (Hegde Fund) به حوزه بازار بین المللی ارز دیجیتال می پردازیم.

تحلیل هفتگی وال استریت، هفته ۱۷ سال ۲۰۲۲

هفته قرمزپوشان در بازار سهام آمریکا و ارزهای مهم فارکس! هفته ۱۷ سال ۲۰۲۲ میلادی شاهد ریزش در بازارهای سهام و صنایع مختلف بود و از سمت دیگر هم دلار استرالیا، پوند انگلستان، یورو اروپا و ین ژاپن هم دچار ریزش و روند نزولی بودند.
سهم های شرکت های اپل و مایکروسافت و متا و کوکاکولا رو به صعود، آمازون و بوئینگ رو به سقوط!
توصیه ما به شما این است: در شرایط هفته های جاری به شدت مراقب روند ریزشی بازار و سیاست های انقباضی پولی و بانکی در آمریکا و اروپا باشید، و البته از فرصت های خاص این شرایط برای کسب سود استفاده کنید.

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

X
X