کندل و الگوهای کندلی چیست – همه چیز درباره کندل‌ها

انواع کندل‌ها و الگوهای کندلی

کندل ها و الگوهای کندلی

کندل چیست؟ الگوهای کندلی چه چیزی را به ما می گویند؟ آیا از روی کندل ها می توان حرکت چارت را پیش بینی کرد؟

در این مقاله به بررسی کامل کندل و الگوهای کندلی می پردازیم.

 

کندل چیست؟

کندل یا به عبارت صحیح تر کندل استیک به حالتی از چارت می گویند که در بازه های زمانی مختلف (تایم فریم های مختلف) تغییرات قیمت را به ما نمایش می دهد.

یک کندل از چهار پارامتر تشکیل شده است. فرض کنیم این یک کندل روزانه است.

انواع کندل‌ها و الگوهای کندلی

  • Open: قیمت open قیمتی است که بازار در آن قیمت باز می شود.
  • Low: قیمت low پایین ترین قیمتی است که بازار در روز می بیند.
  • High: قیمت high بالاترین قیمتی است که در آن روز در بازار شاهدش بوده ایم.
  • Close: قیمت close قیمتی است که بازار در آن قیمت بسته شده است.

بالطبع قیمت close امروز همان قیمت open فردا می شود. البته استثنایی هم وجود دارد. در برخی از چارت این قاعده رعایت نمی شود و شاهد یک گپ قیمتی هستیم که اصولا در تایم های تعطیلی بازار رخ می دهد.

کندل ها را علاوه بر روزانه، در بازه های زمانی دیگر نیز می توان مشاهده کرد. مثلا در بازه ی زمانی یک ساعته، یا چهارساعته یا پنج دقیقه و یا حتی هفتگی و ماهانه…

اگر قیمت close بالاتر از قیمت open باشد کندل به رنگ سبز و اگر قیمت close پایین تر از قیمت open باشد کندل به رنگ قرمز در می آید.

حد فاصل بین open و close را بادی کندل (body) و خط های بالا و پایین را سایه یا (Shadow) می نامیم.

امروزه اکثر معامله گران از چارت های کندل استیک استفاده می کنند.

کندل های با بادی بزرگ اصولا کندل های قوی و کندل های با بادی کوچک اصولا کندل ضعیف یا بلاتکلیف نامیده می شوند.

 

انواع کندل

در آموزش بازارهای مالی اشکال مختلفی از کندل آموزش داده می شود و نام های متفاوتی دارد که خیلی کاربردی نیستند.

یکی از کاربردی ترین انواع کندل، کندل پین بار می باشد.

کندل پین بار به شکل زیر است.

کندل‌های پین بار

کندل پین بار اصولا از یک بادی کوچک و یه سایه ی بزرگ از یک طرف کندل تشکیل شده است. شکل گیری این کندل در نواحی حمایت و مقاومت اعتبار زیادی برای تغییر روند دارد و اکثر معامله گران از این الگو برای تایید برای ورود به معامله در نواحی مهم استفاده می کنند.

سایه ی بلند از بالا در کندل پین بار در مقاومت ها و مناطق عرضه نشان دهنده ی ضعف خریداران و قدرت گرفتن فروشندگان است و سایه ی بلند از پایین در حمایت ها یا مناطق تقاضا نشان دهنده ی ضعف فروشندگان و قدرت گرفتن خریداران است.

 

الگوهای کندلی

الگوهای کندلی زیادی هم توسط تحلیل گران ارائه شده است. اما کاربردی ترین و کارآمدترین الگوهای کندلی الگوی پین بار و اینگالف هستند. با الگوی پین بار آشنا شدیم. الگوی اینگالف زمانی رخ می دهد که کندل قرمز توسط یک کندل سبز پوشش داده می شود یعنی بلافاصله بعد از یک کندل قرمز با بادی بزرگ، یک کندل سبز با همان میزان بادی یا بزرگ تر شکل می گیرد و کندل قرمز را می پوشاند. برعکس این وضعیت نیز حاکم است، یعنی یک کندل سبز، توسط یک کندل قرمز اینگالف شود.

مشابه تصویر زیر…

انواع کندل‌ها و الگوهای کندلی

الگوهای متعدد زیادی وجود دارد که در تصویر زیر مشاهده می کنید ولی همانطور که اشاره شد خیلی کاربردی نیستند و الگوهای پین بار و اینگالف می توانند تمام نیازهای ما را در نواحی مهم حمایت و مقاومت یا عرضه و تقاضا بر طرف کنند.

انواع کندل‌ها و الگوهای کندلی

شناختن کندل ها و درک آن ها باعث می شود بهتر بتوانیم حرکات قیمت را آنالیز کنیم. دقت داشته باشید که الگوهای پین بار و  اینگالف و سایر الگوهای کندلی تنها در نواحی عرضه و تقاضا یا حمایت ها و مقاومت ها معتبر است و در قسمت های دیگر چارت اعتبار چندانی ندارند.

نکته ی مهم دیگر که باید مدنظر داشته باشید این است که صرفا شناخت کندل ها نمی تواند موقعیت های فوق العاده ای در اختیار شما قرار دهد و کندل ها تنها بخشی از دریای بزرگ دانش تکنیکال هستند. به همین خاطر بسیار مهم است که حداقل در یکی از سبک های تحلیل تکنیکال به تسلط کافی رسیده باشید.

مقالات مرتبط

تحلیل هفتگی وال استریت با آبتین

این هفته شاهد روند کاهشی در بازار سهام آمریکا، قیمت دلار استرالیا در بازار فارکس و همینطور قیمت بیت کوین در بازار ارز های دیجیتال بودیم. این اتفاقات چقدر به هم وابسته هستند و این قیمت ها و شاخص ها چطور با هم مرتبط هستند؟ ارائه گزارشات مثبت ارنینگ (Earning) مایکروسافت و اپل و تسلا توانست در این بازار قرمز رنگ، برای این سه شرکت رنگ سبز و روند مثبت را به همراه داشته باشد
افزایش نرخ تورم در آمریکا و همچنین اتحادیه اروپا تمایل سیاستگذاران مالی را به سمت سیاست های انقباضی پولی برده تا بتوانند تورم را مهار کنند، این تصمیمات چگونه بر بازارهای مالی جهانی تاثیرگذار خواهد بود؟
برای پاسخ این سوالات شما را مطالعه این مقاله و ویدئو تحلیل هفتگی وال استریت با آبتین دعوت می کنیم.

بیت کوین و صندوق های پوشش ریسک در سال ۲۰۲۲

بازار ارز دیجیتال را برای سرمایه گذاری مناسب می دانید؟ اگر یک صندوق سرمایه بزرگ باشید چقدر از سرمایه تحت مدیریت خود را وارد بازار کریپتوکارنسی می کنید؟ آیا صندوق های سرمایه گذاری پوشش ریسک یا همان Hedge Fund علاقمند به سرمایه گذاری در بازار رمز ارز شده اند و ریسک های آن را می پذیرند؟ در مقاله بیت کوین و صندوق های پوشش ریسک به بررسی موضوع ورود صندوق های سرمایه گذاری پوشش ریسک (Hegde Fund) به حوزه بازار بین المللی ارز دیجیتال می پردازیم.

روانشناسی معاملاتی چیست و شامل چه بخش‌هاییست

سه اصل مهم در معامله گری را می توان شامل: روانشناسی ترید یا روانشناسی معاملاتی و روانشناسی بازار، استراتژی معاملاتی و نهایتا مدیریت ریسک و سرمایه دانست. احساسات تریدرها به عنوان نیروی محرک روانشناسی در تصمیمات معاملاتی آن ها عمل کرده و تصمیمات معاملاتی و اقتصادی را می توان ناشی از آن دانست.
روانشناسی بازار و روانشناسی ترید، دو مبحث متفاوت هستند که در این مقاله به اختصار به بررسی تفاوت های آن ها پرداختیم و مثال هایی از بازار خرسی و گاوی یا همان بریش (Bearish) و بولیش (Bullish) را می بینیم.

تایم فریم در ترید و ۴ روش معاملاتی محبوب

اساسا نقش تایم فریم در ترید به عنوان نحوه نمایش داده های قیمت و تغییرات قیمت در بازه های زمانی مورد نظر یک تریدر به منظور انجام تحلیل تکنیکال و بررسی داده های قیمتی در ابتدا و انتهای تایم فریم مورد نظر، همچنین حداقل و حداکثر قیمتی که سهام، ارز دیجیتال، ارزهای فارکس، و یا کامودیتی ها مثل طلا و نفت و نقره در چارچوب زمانی معین استفاده می کنه، نقشی حیاتی و کلیدی ست. اگر ما داده های درست و مناسبی برای تحلیل خودمون نداشته باشیم، نتیجه تحلیل هامون هم درست نخواهند بود و در نهایت منجر به شکست در معاملات ما خواهد شد.
در این مقاله انواع تایم فریم های مطلوب تریدرها، اسکلپرها، و سرمایه گذارها رو با هم بررسی میکنیم.

تحلیل هفتگی وال استریت، هفته ۱۷ سال ۲۰۲۲

هفته قرمزپوشان در بازار سهام آمریکا و ارزهای مهم فارکس! هفته ۱۷ سال ۲۰۲۲ میلادی شاهد ریزش در بازارهای سهام و صنایع مختلف بود و از سمت دیگر هم دلار استرالیا، پوند انگلستان، یورو اروپا و ین ژاپن هم دچار ریزش و روند نزولی بودند.
سهم های شرکت های اپل و مایکروسافت و متا و کوکاکولا رو به صعود، آمازون و بوئینگ رو به سقوط!
توصیه ما به شما این است: در شرایط هفته های جاری به شدت مراقب روند ریزشی بازار و سیاست های انقباضی پولی و بانکی در آمریکا و اروپا باشید، و البته از فرصت های خاص این شرایط برای کسب سود استفاده کنید.

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

X
X