ترس از دست دادن معامله گران
در هر زمانی از روز، هزاران بازار وجود دارد که منتظر شماهستند. صدها هزار نمودار در بیست و چهار ساعت شبانه روز و 5 روز هفته در حال نوسان و حرکت هستند که هر تیک آن می تواند برای شما پولسازی کند. برخوردن به معاملات از دست رفته می تواند چالشی واقعی برای معامله گران باشد، و هر روز شما با پول هایی سر و کار دارید که وارد حساب معاملاتی تان نشده اند. اینکه ببینید که این پول چقدر بوده است ذهنیت معامله گر را با چالشی جدی روبرو کرده و منجر به اشتباهات بزرگ در معامله گری می شود.
هشت چیزی که معامله گرانی که از، ازدست دادن می ترسند، معمولا می گویند.
اگر خودتان را محصور در میان عبارتهای زیر دیدید بدانید که ، ترس از ، ازدست دادن نقش زیادی را در برنامه روزانه معامله گری شما بازی می کند:
- می دانستم این طوری می شود،معامله گر در این حالت ستاپ را دنبال میکرده ولی موفق به گرفتن پوزیشن نشده است.
- دیگه اجازه نمی دهم عقب بیافتم،معامله گر بعد از اینکه ورود به یک معامله را از دست داده ، در معامله بعدی زودتر وارد شده است.
- امروز می توانم کلی پول بدست بیاورم. معامله گر خود را با ذهنیت منفعت طلبی تنبیه میکند.
- هنوزهم جا برای جلوتر رفتن دارد.معامله گری که در ابتدای کار در ورود به علت ترس تعلل کرده ، حالا خیلی دیر وارد معامله می شود.
- فقط یکبار، معامله گر پیرو تفکر سوداگری،امید دارد که در معامله پیروز شود.
- عیبی نداره دارم با حجم کمی وارد پوزیشن میشوم، معامله گر زیر پا گذاشتن قوانین خود را توجیه میکند.
- برای این معامله بیش از حد صبر کرده ام.معامله گر بخاطر اضطراب بیش از حد با یک فشار انگشت یک معامله را وارد میکند.
- یک حسی بهم میگه ، معامله گر خود را متقاعد به ورود میکند درحالیکه ستاپ همه معیارهای مناسب برای ورود را ندارد.
چه چیزی باعث ایجاد معامله گری به خاطر ترس از ، از دست دادن موقعیت های معاملاتی میشود؟
معامله گری فعالیتی است بدون داشتن ابتدا و انتهای مشخص، و همین که کامپیوتری که با آن اقدام به معامله گری می کنید را روشن کنید، شما در وسط بازی هستید و هیچ وقت هم پایان نمی یابد . در فعالیتی که نه آغازش معلوم است و نه پایانش، شما این امکان را دارید که همیشه در هر زمانی بتوانید یک تصمیمی بگیرید ، مثلا می توانید وارد موقعیتی شوید که بطور بالقوه سود ده باشد و برای شما پولسازی کند. اما بر خَلاف معامله گری فوتبال یا چرخاندن رولت)نوعی بازی شرط بندی و شانسی( و یا بِلَک جک)نوعی بازی با کارت در قمار( شروع و پایان مشخصی دارند، و شما درآنها می دانید که کی باید شروع کنید و بعد از اینکه بازی تمام شد هم دیگر نمی توانید چیزی را تغییر دهید و مجبورید نتیجه را بپذیرید و جایی برای تفسیر نمی ماند، شما )یا تیم شما(یا برده اید و یا باخته اید.
اما در معامله گری، بازی هیچ وقت شروع و پایان واقعی ندارد . و نتیجه نیز هیچ وقت قابل پیش بینی نیست مگر اینکه شما معامله را ببندید .و حتی بعد از بستن نیز میتوانید بلافاصله به آن برگردید. هر تیکی که در بازار می بینید سود های بالقوه ای را در خود دارد و شما فقط به اندازه یک کلیک روی ماوس با این سودها فاصله دارید و به راحتی می توانید وارد شده و این سود ها را جذب کنید .به همین خاطر در نظر معامله گر از دست دادن معامله مثل گذاشتن و باقی ماندن پول روی میز برای قمارباز است .حال بیایید با هم نگاهی به سه سناریویی که در معامله گری بهنگام، از دست دادن موقعیت معاملاتی، می تواند رخ دهد بیاندازیم:
سناریوی اول : شما خیلی زود وارد معامله می شوید برای اینکه دوست ندارید آن را از دست بدهید.
چقدر تا حالا این موضوع برای شما اتفاق افتاده ؟ پلن معاملاتی را ساخته اید، برای همه ی شرایطی که باید در موقعیت مورد نظرتان اتفاق بیافتد صبر کرده اید، و آنوقت ، قبل از اینکه ستاپ برای ورود کامل شود و قیمت به سطح مورد نظر شما برای ورود برسد، ناگهان پرواز میکند و به نظر می رسد که می خواهد شما را جا بگذارد.
شما نمی توانید به این معامله اجازه بدهید که بدون شما به جلو برود، درست نمی گویم؟ پس زود تر وارد می شوید، و قوانین خود را نقض می کنید. ورود زود هنگام به معامله به معنی این است که ریسک شما افزوده شده ، چرا که به علت ورود زود هنگام، الان محل قرار گیری حد ضرر از نقطه ورود خیلی دورتر است . مضاف بر این ، زمانیکه معامله به سطح اصلی ورود رسید به معامله یِ بازنده تان باید اضافه کنید و حتی ریسک را افزایش دهید. این دو نکته نشان میدهد که چرا ورود زود هنگام ، شما را در تعیین اندازه پوزیشن و مدیریت ریسک ، با مشکل روبرو می کند.
و اتفاقی که پس از آن می افتد این است که شما کار را با یک معامله بازنده به پایان می برید چون، منتظر همه معیارهای ورود ننشستید و و وارد معامله ای شدید که از اول نباید به آن ورود می کردید.
سناریوی دوم: شما منتظر قیمت هستید تا ستاپ کامل شود ولی معامله شما را جا میگذارد.
از دست رفتن معامله ای که شما را جا می گذارد، بخاطر اینکه سیگنال ورود خیلی زود اتفاق افتاده است و همه یِ معیارهای شما را برای ورود نداشته است، خیلی دردناک است. معامله گرانی که در ذهنیت معامله یِ از دست رفته هستند، معمولا علاقه دارند که قیمت را تعقیب کنند و یا در معامله یِ بعدی زودتر وارد شوند.در ادامه با هم خواهیم دید که چرا این موضوع ایده خوبی نیست. معامله گرانی که معاملاتی را ازدست می دهند، وقایع را کاملا اشتباه تفسیر می کنند. واقعیت این استکه ستاپ این معاملات بر مبنای قوانین شما نبوده و شما قوانین خود را بنا به دلایلی وضع کرده اید. شاید گاهی با نقض کردن قوانین تان بتوانید در بعضی از معاملات برنده باشید ، ولی مطمئنا در دراز مدت ، این قوانین هستند که می توانند از شما و سرمایه تان محافظت کنند. همیشه به خودتان یاداوری کنید که ، شاید یک سناریویی یک معامله یِ قابل قبول بر اساس قوانین شخص دیگری داشته باشد ولی این سناریو برای شما نیست!!
فرصت های سود ده در همه زمانها وجود دارند، و قرار نیست که شما در همه این فرصت ها مشارکت کنید. و در واقع قوانین شما اجازه درگیر شدن با بعضی از این میلیونها فرصت معامله گری را که در روز ایجاد می شود میدهد.
سناریوی سوم: شما صبر می کنید تا به یک ستاپ کامل برسید.
البته و صد البته ، این سناریو ایده آل ترین است و راه درست همین است. راه هایی وجود دارد تا ما بتوانیم به ذهنیت صحیح برسیم، بنابراین رسیدن به معاملات خوب چندان هم کار غیر ممکنی نیست، ولی باید نرمال و طبیعی برخورد کرد. یک پلن و یک چک لیست معاملاتی دو ابزار بسیار مهمی هستند که معامله گران باید داشته باشند. شما در پلن معاملاتی تان از قبل سناریوهای یک معامله دارای پتانسیل مناسب سود را ترسیم کرده اید بنابراین، زمانی که سشن های معاملاتی تان شروع شد، کاری که باید بکنید این است که فقط صبر کنید تا معیارهای ورود شما محقق شوند. چک لیست شما را محاسبه گر نگه می دارد و پیشرفت معامله را برایتان به نمایش می گذارد. اقدام بر علیه قوانین معاملاتی زمانی که این دو ابزار جلوی چشم تان باشد و به شما بگویند که باید صبر بکنید ، سخت تر میشود. و شما در آن وقت با وجود این دو ابزار باید بتوانید که خودتان را برای نقض کردن قوانین تان متقاعد کنید که البته بعید می دانم بتوانید چنین کاری را انجام دهید.