ترید خلاف روند یا ترید برگشتی؟ چرا ترید خلاف روند خوب نیست؟ در تریدهای خلاف روند یا برگشتی است که می توانم کل یه موج را بگیرم… نظر شما چیست؟ آیا خلاف روند ترید می کنید؟
یکی از ساده ترین و در عین حال مهم ترین مفاهیم تحلیل تکنیکال، دانستن و شناختن روند در بازارهاست. خبر حرکت روندهاست که همیشه مردم عادی را به بازار می آورد، روندها هستند که به ما می گویند که در چه چرخه ای از اقتصاد در دنیا قرار داریم. خیلی وقت ها شناخت روندها، به می گوید که احتمال وقوع حوادث مهمی در دنیا وجود دارد
حالا شناخت این روندهای ساده و البته بسیار مهم، به ما کمک می کند تا در هر تایم فریمی که معامله می کنیم به نتایج بسیار بهتری در معاملات خود برسیم.
ابتدا با هم روند ها را بشناسیم
روندی که در آن سقف و کف های بالاتر در چارت می بینیم و قیمت پس از استراحت های کوتاه، به حرکت های پرشتاب صعودی خود ادامه می دهد.
روندی که در آن سقف و کف های پایین در چارت می بینیم و قیمت پس از استراحت های کوتاه، به حرکت های پرشتاب نزولی خود ادامه می دهد.
روندی که در آن قیمت در یک محدوده ی مشخص نوسان می کند و تمایلی به بالا یا پایین رفتن از خود نشان نمی دهد.
روندهای سایدوی تو آپ (sideway to up) و سایدوی تو داون (sideway to down) نیز وجود دارند که قیمت با شیب بسیار کمی رو به بالا و یا با شیب بسیار کمی رو به پایین حرکت می کند.
حالا که روندها یا ترندها رو شناختیم ببینیم این روندها چطور می توانند به ما کمک کنند
ابتدا باید این نکته را مدنظر داشته باشید که تعیین روند هرچه در تایم بالاتری باشد از اعتبار بیشتری برخوردار است. پس ما باید در بالاترین تایم فریم تحلیلی خود نسبت به تعیین روند اقدام کنیم.
اینکه گفته می شود در جهت روند معامله کنید یا با روند دوست باشید کاملا درست است، ولی ترید در جهت خلاف روند هم مشکلی ایجاد نمی کند. باید در نظر داشته باشید زمانی که ما موفق به تشخیص روند می شویم معاملات در جهت روند خود را با ماکسیمم حجم مجاز مطابق با استراتژی و مدیریت سرمایه ی خود وارد آن معامله می کنیم و زمانی که موقعیت معامله ای در جهت خلاف روند پیدا می کنیم با حجم کمتری وارد آن معامله ی خلاف روند می شویم چرا که به هر حال در حال معامله در جهت خلاف روند هستیم و احتمال موفقیت معاملات در جهت خلاف روند کمتر است.
در روندهای خنثی هم دو راهکار وجود دارد. یک دسته از معامله گران منتظر شکست محدوده ی خنثی می مانند و قیمت از هر جهتی که خارج شد وارد معامله در آن جهت می شوند، دسته ی دیگر نیز در سقف و کف های این محدوده ی اقدام به معامله فروش و خرید می کنند که هر دوی این شیوه ها معقول به نظر می رسد.
حتما به این موضوع دقت داشته باشید که باید ضمن دانستن روند، ستاپ های مناسبی هم برای ورود به معاملات پیدا کنید و صرف تشخیص روند وارد معامله نشوید.
دو نکته ی مهم که در رابطه با روندها به صورت کلی می توان به آن اشاره کرد این است که اولا در تمام روند ها در برخورد سوم به سقف و کف روند انتظار شکست روند وجود دارد و دوما اصولا بین هر روند صعودی و نزولی یک روند ساید یا رنج شکل می گیرد که این روند ساید نشانه ی خوبی برای تشخیص این موضوع است که روند قبلی به پایان رسیده است.
تشخیص روند، قدم بزرگی برای شروع یک معامله ی موفق است.