توی این مقاله درباره این صحبت میکنیم که چرا با وجود تحلیلهای دقیق تکنیکالی که انجام میشه باز هم مسیر ترید به درستی پیش نمیره و استاپ لاسهای اشتباه میزاریم و همچنین گفته میشه که چطور با استفاده از تکنیکهای روانشناسی ترید و تحلیل تکنیکال، استاپ لاس درست بزاریم تا در معاملات خود سود کنیم و یا کمترین ضرر رو داشته باشیم.
بحث استاپ لاس در معاملات است موضوعی که خیلی از ماها باهاش چالش داریم مشکل داریم در اون ناحیه خیلی از ماها خیلی تحلیل گر های خوبی هستیم ولی پایه معامله نمیتونیم نتایج خوبی رقم بزنیم و این ناتوانی ما در رقم زدن نتایج خوب مستقیما برمیگرده به بحث استاپ لاس. قیمت استاپمو زد رفت برگشت قیمت اومد ریسک فریمو زد برگشت و همه اینها میدونیم چه تاثیر روانی و ذهنی بدی روی ما میذاره و منجر به این میشه که ما از مسیر تحلیل خودمون خارج بشیم.
اخیراً شاگردانی رو داشتم که باهاشون از صفر شروع کردم تحلیل تکنیکال مقدماتی کندل چیست و این داستان ها و با متدهای تکنیکال مقدماتی حتی میشود نتایج خوبی در بازار گرفت یعنی با یک حمایت مقاومت ساده بعضی وقتا. میبینیم که نتایج خیلی خوبی به دست میاد من سر کلاس این دوستان حمایت مقاومت ساده رو که بهشون درس میدادم میدیدیم که واقعاً نتایج خیلی خوبی داره میده و ریجکتهای خیلی زیبایی داریم میبینیم ولی چرا با اینکه خیلی از ماها متدهای پیشرفته هم بلد هستیم و خیلی حرفه ایتر میتونیم شارژ رو تحلیل کنیم نمیتونیم نتایج خوب بگیریم.
در ادامه مقاله یک تیکنیک خوب بهتون آموزش میدم ولی اول برگردید به آموزش هاتون اگر به اساتیدتون دسترسی دارید با اساتیدتون صحبت کنید. و ازشون بخواهید که آقا این استاپلاسه واقعاً کجا باید باشه من نقطه ورود رو پیدا کردم تیپیمو پیدا کردم اما کجا من با ضرر باید از معامله خارج بشم کجا باید با ضرر کم از معامله خارج بشم؟
ببینید دوستان ما هر معاملهای رو که وارد میشیم یا معامله برگشتی هست یعنی قیمت به یک سطحی رسیده و ما میخویم ریجکت قیمت را بگیریم و پیش بینی میکنیم که روند قیمت و یا حرکت قیمت قراره عوض بشه. در جهت یک روندی میخوای معامله بکنیم مثلاً قیمت صعودی هست حالا یک سطح مهمی رو هم شکسته مثال سادهای دارم میگم پولبکی رو زده و ما میخواهیم ادامه صعودش رو بگیریم.
نکته مهم در تعیین استاپلاس این هست که ما در مناطقی وارد چارت بشیم مناطقی رو توی چارت پیدا بکنیم که اگر خلاف پیش بینی ما خلاف تحلیل ما حرکت کرد حرکت بزرگی انجام بده یعنی مثلا من یک سطحی به دنبال لانگ پوزیشن هستم قیمت اومده به این سطح رسیده. این سطح یا لانگ پوزیشن من رو میده و من تیپیمو میگیرم یا اگر بخواد بیاد استاپ من رو بزنه حرکت بزرگی در جهت استاپ من انجام میده
مزیتش این هستش که اینجا استاپ خوردن دیگه برای من دردناک نیست اتفاقا خوشحالم میشم وقتی میبینم که مثلا یه استی رو روی قیمت مثلاً ۱۰ واحد حالا هر چیزی لانگ کردم استاپمو گذاشتم مثلاً روی ۹ و نیم قیمت مثلاً تا هشتم اومده پایین تا هفتم اومده پایین من خیلی خوشحال میشم که با یه ضرر کوچولو از اون معامله خارج شدم اتفاقاً بیشتر انگیزه میگیریم که در معاملات بعدیم روی استاپلاس تاکید بیشتری داشته باشم و اتفاقاً در حالاتی ممکنه بتونم اون ریزش قیمت یا اون حرکت معکوس پیشبینیم رو هم معامله بکنم بگیرم.
وقتی من به اون توانمندی میرسم که لبه هایی از بازار قسمت های از بازار نواحی از بازار رو پیدا بکنم که در هر دو جهت امکان حرکت بزرگ را داره خب این برای من نتیجه خیلی خوبی به همراه خواهد داشت حالا متدها و روشهای مختلف تحلیل تکنیکال مناطقی رو برای ترید کردن در اختیار ما قرار میدن پیشنهادی که برای براتون دارم توی بک تست ها و فوروارد تست هاتون این رو مد نظر قرار بدید:
اگر میتونم همچین روشی داشته باشم همچین سبکی داشته باشم قطعاً به موفقیت در معاملهگری خواهم رسید چون دیگه اون مناطق اولاً که استاپ خوردن برای من هیچ دردی نداره خوشحال کننده هم خواهد بود دوماً بالای اون ناحیه و پایین اون ناحیه برای من مملو از برکت هست.
من میتونم در هر دو جهتش وارد معامله بشم یه طرفش ممکنه استاپ بخوره ولی طرف دیگرش برای من تیپی خواهد بود
خیلی مفصل میتونیم در این حوزه صحبت بکنیم و اینکه اصلا متدها و روش های مختلف تحلیل تکنیکال از انواع پرایس اکشن ها گرفته تا انواع اندیکاتورها و سیلاتورها چه جوری میتونن این نواحی را در اختیار ما قرار بدن اما اگر اینو برای خودمون تارگت قرار بدیم که به دنبال این نواحی بگردیم بازم تاکید میکنم نواحی که در هر دو جهت بتواند حرکات خوبی انجام بدهد یعنی هر جهت که رها شد حرکتش حرکت مفیدی باشه ما قطعا میتونیم به نتایج خیلی خوبی در معاملهگرمون معاملاتمون برسیم.